AKP'li belediye başkanından "Millet ittifakı kazanırsa iç savaş çıkar" tehdidi

AKP'li belediye başkanından "Millet ittifakı kazanırsa iç savaş çıkar" tehdidi

Ağrı Belediyesi'nin AKP'li Belediye Başkanı Savcı Sayan, Millet İttifakı'nın seçimi kazanması durumunda Türkiye'nin yıllardır iç savaş yaşanan Suriye'ye döneceğini söyledi

A+A-

AKP'li Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, CNN Türk canlı yayınında "Millet İttifakı'ndan bir aday, Cumhurbaşkanlığı'nı kazanırsa bu ülke en geç 6-7 ay içerisinde seçime gider. Fakat o 6-7 ay içerisinde bu ülkenin Suriye'ye dönmeyeceğinin garantisini veremem" dedi.

Sayan, CNN Türk canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Sayan, şöyle konuştu:

"Yapamazlar, yönetemezler"

"Millet İttifakı'ndan bir aday, Cumhurbaşkanlığı'nı kazanırsa bu ülke en geç 6-7 ay içerisinde seçime gider. Yönetemezler. Yapamazlar. Sayın Erdoğan ve ekibi yüzde 65-70 ile geri döner. Fakat o 6-7 ay içerisinde bu ülkenin Suriye'ye dönmeyeceğinin garantisini veremem."

Savcı Sayan kimdir?

Savcı Sayan, 24 çocuklu ailenin 12'nci çocuğu olarak 1971 yılında Ağrı'nın Tutak ilçesinde dünyaya geldi. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesini bitirdi. Bir süre öğretmenlik yapan Sayan, ulusal kanallarda yorumculuk yaptı. Bölgedeki töre cinayetleri üzerine yazdığı makaleler çeşitli gazetelerde yayınlandı.

1996-2000 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) il ve ilçe gençlik kollarında MYK üyeliği yaptı. 1999 ve 2004 yerel seçimlerinde CHP'den Tutak belediye başkan adayı oldu, seçilemedi. CHP genel merkez MYK üyeliklerinde bulundu. Deniz Baykal'a en yakın isimlerden birisiydi. Kaset skandalı sürecinde Deniz Baykal'ın istifasında ağlamasıyla tanınmıştır.

Baykal'ın kaset skandalından sonra yeni CHP yönetimine seçimlerde istediği bölgelerde kendisi ve istediği isimleri listelere eklettiremeyen ve bu nedenle CHP Genel Başkanı olan Kemal Kılıçdaroğlu ve yönetimini sert bir dille eleştiren Savcı Sayan, parti kurallarına uymadığı gerekçesiyle 2012 yılında CHP'den ihraç edildi.  

CHP'den ihraç edilmesi sonrası 2014 cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan lehine seçim çalışmaları yapan Savcı Sayan, 2015 yılında AKP'ye geçti ve İzmir'den milletvekili adayı oldu, fakat seçilemedi. 2019 Türkiye yerel seçimlerinde AKP'den Ağrı belediye başkan adayı oldu ve seçildi.

 

İlgili Haberler