Akşener masaya döndü, altılı masa yeniden kuruldu

Akşener masaya döndü, altılı masa yeniden kuruldu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın İYİ Parti lideri Meral Akşener ile görüşmesinin ardından İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi'nin ev sahipliğindeki altılı masa toplantısına katıldı.

A+A-

Altılı masada geçen hafta İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in masadan kalkmasıyla başlayan kriz iki belediye başkanının cumhurbaşkanı yardımcılığı formülüyle çözüldü.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, İyi Parti lideri Akşener ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından açıklamalar birbirini izlerken, görüşmeyi takiben Akşener Saadet Partisi ev sahipliğindeki toplantıya katıldı.

Toplantıda en önemli gündem maddesi iki belediye başkanının cumhurbaşkanı yardımcılığı formülü oldu.

İmamoğlu ve Yavaş'tan açıklamalar

İmamoğlu görüşme sonrası şunları söyledi:

"Bu ziyaretimizi Kemal Kılıçdaroğlu bilgisiyle gerçekleştiriyoruz. Biz Türkiye'mizin depremle birlikte yaşadığı zor günlerde memleketimizin geleceği açısından Altılı Masa'nın çok önemli olduğunun bilincindeyiz. Saygıdeğer genel başkanımızla duygularımızı paylaştık"

Yavaş ise şu ifadeleri kullandı:

"Masada yaşanan bu olayları seyretme imkanımız yok. Milletin ayrılığa tahammülü yok. Yaraları saracak şekilde bir araya gelmek milletimizin arzusu. Değerlendirecekler." 

İki isme cumhurbaşkanı yardımcılığı önerisi

İyi Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, partisinin iki icracı cumhurbaşkanı yardımcısı konusunda teklifi olacağını belirtti.

Zorlu görüşme sonrası şunları söyledi:

"13'üncü Cumhurbaşkanının belirlenme süreci 2 Mart'taki toplantının ardından Sayın Genel başkanımız uzlaşma, istişare ile ilgili müzakere sürecini yürütmüştür. Milletin sesi, milletin iradesi olma sorumluluğunu duyan Sayın Genel Başkanımız milletimizin sesi doğrultusunda yeni bir kuşatıcı, kapsayıcı yeni bir öneri ile Millet İttifakı'na önerisini oluşturmuştur.

İlgili Haberler