Alarko ve Otokar yeni açıklamalar

Alarko ve Otokar yeni açıklamalar

Pegasus, Otokar, Ekos Teknoloji, Meka Beton, Alarko Holding'ten son dakika açıklamaları.

A+A-

Borsa İstanbul'da işlem gören şirketleri Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptıkları önemli açıklamaları okumadan işlem yapmayın.

Pegasus

Pegasus, 2012 Airbus Siparişi kapsamında 2024 yıl sonuna kadar teslime konu 17 adet Airbus A321neo uçağın finansmanının finansal kiralama yöntemiyle sağlanmasına karar verdi. Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na şu açıklama yapıldı:

 '' Yönetim Kurulumuz tarafından 2012 Airbus Siparişi* kapsamında 2024 yıl sonuna kadar teslime konu 17 adet Airbus A321neo uçağın finansmanının finansal kiralama yöntemiyle sağlanmasına karar verilmiştir. Finansmana konu uçaklar için finansman yöntem ve koşulları ve finansman sağlanacak kurumlar, uçakların tamamı için veya bir veya birkaç uçaklık kısımları için teklif toplama ve değerlendirme yöntemiyle Şirket yönetimi tarafından belirlenecek ve finansman ile ilgili gelişmeler Şirketin Finansal Raporlarında finansal araçlar / finansal kiralama borçları bölümünde yatırımcılarımızın bilgisine sunulacaktır.

* 2012 Airbus Siparişi Şirketimizin 2012 yılında vermiş olduğu ve 2017 yılında opsiyon konusu uçakları kesin siparişe çevirmiş olduğu 42 adet A320neo ve 58 adet A321neo tipi uçaktan oluşan 100 uçaklık Airbus Siparişini ifade etmektedir. Belirtilen sayılara ek olarak, 2021, 2022 ve 2023 yıllarında ilave 50 adet A321neo tipi uçak siparişi 2012 Airbus Siparişi kapsamına alınmıştır.''

OTOKAR

Otokar, yaklaşık 136 milyon USD bedelli yeni bir ihracat sözleşmesi imzaladı. Şirketten şu açıklama yapıldı:

''Şirketimiz, 4x4 Taktik Tekerlekli Zırhlı araçlar ile bu araçların yedek parça, bakım ekipmanları ve eğitim hizmetleri satışını kapsayan, yaklaşık 136 Milyon USD bedelli yeni bir ihracat sözleşmesi imzalamıştır. Sözleşme, gerekli resmi makam onaylarının alınması sonrası yürürlüğe girecektir. İlgili teslimatların bu yıl sonunda başlayarak partiler halinde 1 yıl içerisinde tamamlanması planlanmaktadır.

Ekos Teknoloji

Ekos Teknoloji, Cezayir'de yeni iş ilişkisine dair sözleşme imzaladı. Açıklama '' Şirketimiz Cezayir'in petrol ve doğalgaz kamu kuruluşu SONATRACH'ın 100% iştirakiyle 300.000 m³/J kapasiteli El-Tarf Desalinasyon Tesisi'nin 220/30 kV GIS Trafo Merkezi proje, mühendislik, ekipman tedariği, test ve devreye alma işleri kapsamında 5.445.000 EUR ve 142.230.000 DZD (Cezayir Dinarı) olmak üzere toplam 6.431.657,90 EUR tutarında sözleşme imzalamıştır.'' denildi. Yapılan sözleşmenin 2022 yılı hasılata oranı %38,50'dir.

Meka Beton

Meka Beton bağlı ortaklığı Meka İthalat İhracat ile yurt dışındaki yerleşik bir şirket arasında Kuzey Amerika pazarında Kırma Eleme Tesisi Satışı konusunda bayilik sözleşmesi imzalandı. Açıklamada '' Şi rketimizin %100 şirket payına sahip olduğu bağlı ortaklığımız Meka İthalat İhracat Pazarlama ve Ticaret A.Ş. ile yurt dışındaki yerleşik bir şirket arasında Kuzey Amerika pazarında Kırma Eleme Tesisi Satışı konusunda Bayilik(Distribütörlük) Sözleşmesi imzalanmıştır. Söz konusu Bayilik(Distribütörlük) Sözleşmesi kapsamında satışa konu olacak ürünlerin üretimi ve tedariki Şirketimiz tarafından karşılanacaktır.'' denildi

Alarko Holding

Alarko Holding bağlı ortaklığı Alarko Tarım Sanayi tarafından, tarım ve seracılık sektöründe faaliyet gösteren bir şirketin satın alımına yönelik bir ön protokol imzalandı Protokole ilgili detay verilmedi.

 

 

İlgili Haberler