Alibaba halka arzdan vazgeçti Cainiao'nun tamamını aldı

Alibaba halka arzdan vazgeçti Cainiao'nun tamamını aldı

Alibaba, Cainiao'nun Tam Hissesini Satın Alarak Halka Arz Planlarını İptal Etti

A+A-

Alibaba Group, sürpriz bir hamleyle Cainiao'nun kalan %36 hissesini 3,75 milyar dolara satın alma niyetini açıkladı ve lojistik şirketinin Hong Kong'da halka arz edilmesine yönelik planlarını rafa kaldırdı.

Bu karar, Alibaba'nın lojistik koluna olan stratejik bağlılığını ve mevcut piyasa koşullarına ilişkin endişelerini yansıtıyor.

Stratejik Önem ve Değerleme Uyumsuzluğu:

Alibaba Yönetim Kurulu Başkanı Joe Tsai, Cainiao'nun şirket için önemini vurgulayarak, "Küresel bir lojistik ağı oluşturmada gördüğümüz önemli uzun vadeli fırsat göz önüne alındığında, yatırımımızı ikiye katlamak için uygun bir zaman olduğuna inanıyoruz." dedi.

Tsai, Cainiao gibi işletmelerin gerçek değerinin mevcut piyasa koşullarında tam olarak yansıtılmadığını da belirtti. Kaynaklar, Alibaba'nın potansiyel yatırımcılarla değerleme konusunda anlaşmazlık yaşadığını da öne sürüyor.

Halka Arzdan Vazgeçme ve Gelecek:

Cainiao, Eylül ayında Hong Kong Menkul Kıymetler Borsası'na halka arz başvurusunda bulunmuştu. Alibaba'nın satın alma duyurusu, Cainiao'nun halka arz planlarını sona erdiriyor.

Alibaba, Cainiao satın almasının etkilerini daha ayrıntılı tartışmak üzere 26 Mart saat 21:30'da (Hong Kong saati) bir konferans görüşmesi planladı.

 

İlgili Haberler