Apple'da hedef fiyat 250 dolar

Apple'da hedef fiyat 250 dolar

Apple hisseleri, diğer teknoloji hisseleri yapay zeka (AI) çılgınlığıyla yükselirken geride kaldı. Ancak analistler umutlu ve 250 dolar hedef fiyat veriyor. Peki Apple'ın AI'ya yatırımı iPhone'da bir süper döngü tetikleyebilir mi?

A+A-

Apple, 2023'teki ralliye büyük oranda güç veren Magnificent Seven büyük teknoloji hisselerinin bir parçasıydı. Ancak hisseler bu yıl, kısmen de olsa Çin iPhone satışları ve bir yeni antitröst davası ile ilgili endişelerden dolayı düştü. Ancak Apple hisse fiyatı konusunda analistler iyimserliğini koruyor. Analistler, Apple'ı küçümsemenin hiçbir zaman işe yaramadığını savunuyor.

Wedbush analisti Dan Ives yaptığı değerlendirmede hisse senedinde yükseliş bellediğini belirterek 250 dolar hedef fiyat verdi. Ives "Apple'ın sırtını daha önce duvara dayamıştık ve bu dönemi Apple'ın büyüme hikayesinde yapay zekanın artık Cupertino'ya gelmenin eşiğinde olduğu bir başka bölüm olarak görüyoruz." dedi.

Melius Research'ten Ben Reitzes ise Apple'da 220 dolarlık bir fiyat hedefini yineledi ve yakın gelecekte tüketicilerin işleri halletmek için yapay zeka destekli sesli komutları kullanması durumunda iPhone'un daha da kullanışlı olacağını yazdı.

Reitzes, "Apple muhtemelen yükseltilmiş bir Siri ve Apple dışı uygulamalara da entegre edilebilecek kendi asistanı aracılığıyla kendi yapay zeka uygulamalarını sunacak. Kullanıcıların yeni AI yeteneklerinden en iyi şekilde yararlanabilmesi için yeni modellerde yazılım ve güvenlik özelliklerine ihtiyaç duyulacağından, bu durum 2025 gibi kısa bir sürede bir iPhone süper döngüsünü (örneğin 2014-2015 patlaması) tetikleyebilir.'' dedi.

 

İlgili Haberler