Alibaba hisseleri dibi gördü

Alibaba hisseleri dibi gördü

Yatırımcılar Alibabahisselerden uzak duruyor. Alibaba'nın en önemli büyüme kaynakları olan fintech, veri, online reklam ve içerikler Pekin'de regülatörlerin incelemesi altında.

A+A-

Alibaba'nın Amerikan Depo Makbuzu (ADR), rapor edilmiş kâr bazında 18,7 katı seviyesinde işlem görüyor. Bu, şirketin ABD piyasalarında işlem görmeye başladığı 2014 yılından beri en düşük seviyeyi ve Nasdaq 100 Endeksi'nin ortalama katına en büyük iskontoyu işaret ediyor.

ADR Çarşamba günü yüzde 4 düşerek Mayıs 2017'den beri en düşük seviyesine indi. Şirketin Hong Kong'da piyasasında işlem gören hisseleri yüzde 3,7 değer kaybetti.

Son 13 ayda yaşanan düşüş

Alibaba'nın değerinde son 13 ayda 526 milyon dolar erimeye yol açan bu düşüş, şirketin görünümüne ilişkin endişelerle birlikte daha da derinleşiyor.

Alibaba'nın en önemli büyüme kaynakları olan fintech, veri, online reklam ve içerikler Pekin'de regülatörlerin incelemesi altında. Şirket geçen ay açıkladığı son kâr güncellemesinde çeyrek dönem satışları tahminlerin gerisinde kaldı ve 2022 için gelir büyümesinde yavaşlama olacağı tahmininde bulundu.