Alman hükümetinden Türkiye'ye yardım açıklaması

Alman hükümetinden Türkiye'ye yardım açıklaması

Almanya'da hükümet sözcüsü Andrea Nahles'in hükümete Türkiye'ye mali yardımda bulunması önerisi ile ilgili açıklama yaptı

A+A-

Alman koalisyon hükümeti ortağı Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) Genel Başkanı Andrea Nahles'in hükümete Türkiye'ye mali yardımda bulunması önerisine hükümet sözcüsü Steffen Seibert yanıt verdi.

Alman hükümeti sözcüsü Steffen Seibert, Türkiye'ye Almanya'dan bir yardımın 'şu an için gündemde olmadığını' söyledi.

SEIBERT: EKONOMİK AÇIDAN İSTİKRARLI TÜRKİYE'DEN YANAYIZ

Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre Seibert, bununla birlikte Alman hükümetinin ilkesel olarak ekonomik açıdan istikrarlı bir Türkiye'den yana olduğunu belirtti.

Geçen hafta Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki telefon görüşmesine dikkat çeken Seibert, telefon görüşmesinde Erdoğan'ın eylül ayı sonunda Almanya'ya gerçekleştireceği ziyaret öncesi 21 Eylül'de her iki ülkenin maliye ve ekonomi bakanlarının hazırlık amacıyla bir araya gelmelerinin kararlaştırıldığını kaydetti.

CEM ÖZDEMİR IMF'Yİ SALIK VERDİ

Almanya'daki Türkiye'ye yardım tartışmaları ile ilgili Eski Yeşiller Eş Genel Başkanı Cem Özdemir de bir açıklama yaptı.

Türkiye'ye koşulsuz mali yardıma karşı olduğunu söyleyen Özdemir, Türkiye'nin çökmesine izin verilmesi görüşünde olmadığını, ancak Türkiye'ye Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) yardım etmesi gerektiğini savundu.

Yeşiller'in eski lideri, Türkiye'ye yardım koşulları olarak Merkez Bankası'nın bağımsızlığının yeniden tesis edilmesi, 'vurguncu ekonomi modelinin reformdan geçirilmesi', Erdoğan'ın 'cezaevine ait olmayan kişileri serbest bırakmasını' ve hukuk güvenliğinin sağlanmasını gösterdi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.