Alman milletvekillerden Erdoğan'a kaygılıyız mektubu

Alman milletvekillerden Erdoğan'a kaygılıyız mektubu

135 Alman milletvekilinin imzaladığı mektupta, barış sürecine son verilmesi ve ifade ve basın özgürlüğünün durumu nedeniyle ‘derin kaygı duyulduğu belirtildi.

A+A-

Alman Federal Meclisi'nde grubu olan partilerden 135 milletvekilinin imzaladığı mektupta, Türkiye’de Kürtlerle yürütülen barış sürecine son verilmesi ve ülkedeki ifade ve basın özgürlüğünün durumu nedeniyle ‘derin kaygı duyulduğu’ belirtildi.

İktidar partileri Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) ve Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) yanı sıra muhalefetteki Yeşiller ve Sol Parti’den milletvekilleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hitaben yazdıkları mektupta, özellikle Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gülhakkında açılan davaya son verilmesini talep etti.

Mektubu imzalayanlar arasında SPD Genel Sekreteri Katharina Barley, Yeşiller Eş Başkanı Cem Özdemir, Sol Parti Eş Başkanı Katja Kipping gibi isimler de bulunuyor.

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.