Almanya çok sıkı tedbirler almaya hazırlanıyor

Almanya çok sıkı tedbirler almaya hazırlanıyor

Fransa ve İtalya'nın ardından Almanya da çok sıkı tedbirler almaya hazırlanıyor

A+A-

Almanya Başbakanı Angela Merkel, koronavirüsün hızla yayılmasını engellemek için Avrupa'nın en büyük ekonomisini kısmen kapatarak restoranları kapatmayı ve büyük etkinlikleri yasaklamayı hedefliyor.
Alman basınında çıkan haberlere göre, Merkel yarın yapılacak bir toplantıda ülkenin 16 eyalet başbakanına daha sert ulusal kısıtlamalar getirmeyi önermeyi planlıyor.

İlkbaharda uygulanan karantina uygulamalarının aksine, enfeksiyon oranlarının son derece yüksek olmadığı bölgelerde yer alan okulların ve kreşlerin açık kalacağı bildirildi.
Merkel, ikinci çeyrekte ekonomiyi etkileyen başka bir ülke çapında karantinayı önlemek için elinden geleni yapacağını taahhüt etmişti. Ancak enfeksiyonların bir kez daha artmasıyla Merkel, salgının giderek daha karanlık bir resmini ortaya koymuş ve virüse karşı mücadelede daha fazla aciliyet çağrısı yapmıştı.
 


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.