Almanya koronavirüs aşısı bulmakta zorlanıyor

Almanya koronavirüs aşısı bulmakta zorlanıyor

Almanya Kovid-19 aşılarında yaşanan tedarik sıkıntısı nedeniyle hatırlatma dozu kampanyasını devam ettirebilmek için Kovid-19 aşılamalarını yıl sonuna kadar kontrollü yapma kararı aldı.

A+A-

Sağlık bakanı Karl Lauterbach’ın Çarşamba günü ZDF kanalına verdiği demeçte ülkenin 3 milyon doz BioNTech SE aşıya sahip olduğu ve bu miktarın önümüzdeki 3 haftaya yayılarak kullanılacağını belirtti.

Bakan aynı zamanda 10 milyonluk Moderna Inc. aşısına sahip olduklarını ve bunun talebi karşılamak için yeterli olacağını düşündüklerini ekledi.

Geçtiğimiz hafta bakanlık görevini devralan Lauterbach “Böyle bir hatırlatma kampanyasının başarılı bir şekilde yürütülebilmesi için yeterli aşıya sahip değiliz” derken daha fazla aşı tedarik etmek için yoğun bir şekilde çalıştıklarını ekledi.

Kullanılmamış dozları satın almak için Doğu Avrupa ülkeleriyle iletişim halinde olduklarını söyleyen Lauterbach, üretilen yeni parti aşılar için de aşı üreticileriyle görüştüklerini belirtti.

Sağlık Bakanı’nın verdiği bilgiye göre Alman Parlamentosu Bütçe Komisyonu 92 milyon ekstra aşı alınması için 2,2 milyar Euro’luk kaynak ayırdı.

Robert Koch Institute verilerine göre Almanya, hatırlatma dozu kampanyası başlattığı Kasım ortasından beri 20 milyon doz aşılama yaptı. Yıl sonu hedefinin 30 milyon olduğu kampanyada BioNTech aşılarından yaşanan kıtlık ciddi bir sorun olarak öne çıkıyor. RKI verilerine göre Mainz merkezli şirketin geliştirdiği aşı Almanya’da yapılan tüm hatırlatma aşılarının yüzde 71’ine karşılık geliyor.

İlgili Haberler