Günlük koronavirüs vaka sayısında korkutan artış

Günlük koronavirüs vaka sayısında korkutan artış

Sağlık Bakanlığı corona virüsü (koronavirüs) için son gelişmeleri ve Türkiye Günlük Korona Tablosu'nu açıkladı. Türkiye'de son 24 saatte 366 bin 363 Kovid-19 testi yapıldı, 36 bin 684 kişinin testi pozitif çıktı, 142 kişi yaşamını yitirdi.

A+A-

Sağlık Bakanlığı, 29 Aralık koronavirüs tablosunu ve aşılamada son durumu paylaştı. Türkiye'de son 24 saatte 366 bin 363 test yapılırken 36 bin 684 Vaka belirlendi. Koronavirüsten maalesef 142 vatandaşımız hayatını kaybederken hastalığa yakalanıp iyileşenlerin sayısı 25 bin 638 oldu.

Aşılamada son durum

18 yaş üstü nüfusta ikinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 83,01, birinci doz aşı yapılanların oranı yüzde 91,62 olarak gerçekleşti.

Türkiye'de bugüne kadar uygulanan aşı sayısı 130 milyon 571 bin 857'ye yükseldi.

En az iki doz aşı uygulananların oranının en yüksek olduğu 10 il, Ordu, Osmaniye, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Bartın oldu.

En az iki doz aşı yapılanların oranının en düşük olduğu iller ise Şanlıurfa, Batman, Siirt, Diyarbakır, Muş, Bingöl, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ olarak sıralandı.

"Risk grubundakiler daha dikkatli olmalı"

Sosyal medyadan paylaşım yapan Bakan Koca, "Vaka sayılarında yaşanan artışla birlikte, hastalığa yakalananlar arasında ileri yaştakilerin, kronik rahatsızlığı olanların sayısı da yükselecek. Bu durum, kayıplarımızın artma ihtimalini güçlendiriyor. RİSK GRUBUNDAKİLER daha dikkatli olmalı, hatırlatma dozlarını yaptırmalıdır." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler