Almanya hรผkรผmet yetkilileri, Avrupa Birliฤi’nin bir sonraki yaptฤฑrฤฑm setinde AB รงapฤฑnda bir yasak รผzerinde anlaลmaya varamamasฤฑ durumunda bile Almanya’nฤฑn Rus petrolรผnรผ ithal etmeyi yฤฑl sonuna kadar durdurmayฤฑ planladฤฑฤฤฑnฤฑ aรงฤฑkladฤฑ.
Kaynaklara gรถre, alternatif tedarikรงilerle anlaลmalar imzalama รงabalarฤฑ baลbakanlฤฑkta ilerliyor ve hรผkรผmet kalan lojistik sorunlarฤฑ รถnรผmรผzdeki altฤฑ ila yedi ay iรงinde รงรถzebileceฤinden emin.
Avrupa Birliฤi dฤฑลiลleri bakanlarฤฑ Pazartesi gรผnรผ Brรผksel’de bir sonraki yaptฤฑrฤฑm turunu gรถrรผลmek รผzere bir araya gelirken, AB diplomatlarฤฑ, Macaristan’ฤฑn itirazฤฑnฤฑn ardฤฑndan aลamalฤฑ olarak uygulanan petrol yasaฤฤฑnda bir gecikme yaลฤฑyor.







