Almanya’da analistlerin ve kurumsal yatฤฑrฤฑmcฤฑlarฤฑn katฤฑldฤฑฤฤฑ ZEW anketine gรถre ekonomik beklentiler son dรถrt yฤฑlฤฑn zirvesine tฤฑrmandฤฑ. Kasฤฑm ayฤฑnda ZEW ekonomik algฤฑ endeksi, 54.6 ile uzun vadeli ortalamasฤฑnฤฑn รผstรผne tฤฑrmandฤฑ. Endeks ekim ayฤฑnda 52.8 idi.
ZEW ekonomistleri, Euro Bรถlgesi ekonomisine iliลkin gรถrรผnรผmรผn iyileลmesi ile Avrupa Merkez Bankasฤฑ’nฤฑn faiz indirimine gitmesinin iyimserliฤi artฤฑrdฤฑฤฤฑnฤฑ belirtti.
ZEW anketine katฤฑlan 265 analist ile kurumsal yatฤฑrฤฑmcฤฑnฤฑn, ekonominin mevcut durumu hakkฤฑndaki iyimserliklerinin azaldฤฑฤฤฑ gรถrรผldรผ. Ekim ayฤฑnda 29.7 olan ZEW mevcut ekonomik koลullar endeksi ise Kasฤฑm’da 28.7’ye geriledi. Almanya’da ekonomik bรผyรผme รผรงรผncรผ รงeyrekte bir รถnceki รงeyrek dรถneme kฤฑyasla yavaลladฤฑ ancak yฤฑl sonuna doฤru yeniden hฤฑzlanmasฤฑ bekleniyor.
Almanya hรผkรผmeti, milli gelirin bu yฤฑl yรผzde 0,5, 2014’te ise yรผzde 1,7 artacaฤฤฑnฤฑ tahmin ediyor.







