Almanya'da iş bulmanın püf noktaları

Almanya'da iş bulmanın püf noktaları

Almanya’da iş bulma şansı nedir? Size en uygun işi nasıl bulursunuz? İşte adım adım Almanya’da iş bulma rehberi

A+A-

Almanya her yıl 1 milyondan fazla iş gücüne ihtiyaç duyuyor. Ancak istihdam eksiğine rağmen Almanya, işçi seçiminde oldukça sıkı bir eleme yapıyor. İşte Almanya’da iş bulmak için izlemeniz gereken 6 adım

İlk adım:

Çalışma şansınızı kontrol edin.

İlk olarak, Almanya'da iş bulma şansınızı kontrol etmek önemlidir. Make it in Germany web sitesindeki Quick Check aracı, Almanya'da çalışma şansınızı gösterir ve hangi meslek gruplarında talep olduğunu belirler. Örneğin, doktorlar, hemşireler, mühendisler, mekatronik teknisyenleri, bilişim uzmanları ve tren sürücülerine olan talep yüksektir. İş aramaya başlamadan önce, çalışmak için Almanya'da vizeye ihtiyacınız olup olmadığını da kontrol etmek önemlidir.

İkinci adım:

Niteliklerinizin tanınmasını sağlayın

İkinci adım niteliklerinizin Almanya'da tanınmasını sağlamaktır. Birçok iş için, kendi ülkenizde aldığınız mesleki veya eğitim yeterliliklerinin Almanya'da tanınması gerekmektedir. Almanya'da Denklik web sitesi, bu konuda bilgi vermektedir ve kendi niteliklerinizin tanınmasını kontrol etmek için bu siteyi kullanabilirsiniz.

Üçüncü adım:

İş Arayın

Üçüncü adım bir iş aramaktır. Make it in Germany web sitesindeki iş ilanları, uluslararası uzmanların arandığı boş pozisyonların detaylarını sunar. Ayrıca Federal İş Ajansı'nın web sitesi ve büyük istihdam borsaları gibi platformlarda da iş ilanları bulunabilir. Ayrıca LinkedIn veya Xing gibi iş ağlarında da boş pozisyonları arayabilirsiniz. Eğer belirli bir şirketle ilgileniyorsanız, doğrudan şirketin web sitesindeki boş pozisyonları kontrol edebilirsiniz.

Dördüncü adım:

İyi bir cv yazın

Dördüncü adım, kendinizi anlatan bir cv yazın. Normalde bir Alman şirketine yapılan başvurularda, ön yazı, fotoğraflı bir özgeçmiş, sertifikalar ve referanslar gerekmektedir. Bu belgelerde, sahip olduğunuz nitelikleri vurgulamak önemlidir.

Beşinci adım;

Vize başvurusu yapın

Beşinci adım vize başvurusu yapmaktır. AB ülkeleri, İsviçre, Lihtenştayn, Norveç ve İzlanda vatandaşları için vizeye gerek yoktur. Bazı ülkelerin vatandaşları ise vizesiz girebilir ve üç ay kalabilir, ancak çalışmak istediklerinde bir oturma iznine başvurmalıdır. Diğer tüm ülke vatandaşları ise vize almak zorundadır.

Altıncı Adım;

Sağlık sigortası yaptırın

Altıncı adım ise sağlık sigortası yaptırmaktır. Almanya'da sağlık sigortası zorunludur ve kalışınızın ilk gününden itibaren geçerlidir. Bu adımları izleyerek Almanya'da iş bulabilirsiniz.

Bu haber toplam 1600 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler