Alphabet ve Microsoft'un gelirleri 2. çeyrekte arttı

Alphabet ve Microsoft'un gelirleri 2. çeyrekte arttı

Microsoft, kârını geçen yılın aynı dönemine göre 47 artırarak 16,5 milyar dolara yükseltti. Google'ın bağlı olduğu şirket Alphabet ise ikinci çeyrek boyunca 18,5 milyar dolar net kâr elde etti.

A+A-

ABD’nin teknoloji devleri Microsoft ve Google’ın bağlı olduğu şirket Alphabet, bu yılın ikinci çeyreğinde net kâr ve gelirini artırdı. Dün akşam Google’ın ana şirketi Alphabet ve Microsoft, 2021 yılının ikinci çeyrek bilançolarını açıkladı.

Yazılım devi Microsoft, kârını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 47 artırdı. Microsoft’un ikinci dönem kârı 16,5 milyar dolara yükseldi. Şirketin toplam gelirleri de geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 21 artarak 46,2 milyar dolara ulaştı.

Google ve Youtube’un sahibi Alphabet de ikinci çeyrek bilançosunu açıkladı. Alphabet’in net kârı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 166 artarak rekor kırdı. Alphabet ikinci çeyrek boyunca 18,53 milyar dolar net kâr elde etti. Alphabet’in ikinci çeyrek geliri, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 62 artarak 61,9 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Alphabet hisse başına ise 27,26 dolar kazandı. Ayrıca şirketin reklam gelirlerinin yüzde 69 arttığı bildirildi. Bu gelirlerde Youtube reklamlarının rolü büyük olurken Google Cloud da şirkete önemli kâr sağlayan hizmetler arasına girdi.