Altın dolardaki yükselişle 5 haftanın en düşüğünde

Altın dolardaki yükselişle 5 haftanın en düşüğünde

Altın fiyatları, dolardaki güçlü seyrin etkisi ile son beş haftanın en düşük seviyesi yakınında seyretti

A+A-

Altın fiyatları, Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) Perşembe günkü politika toplantısı ve ABD'de Cuma günü açıklanacak olan istihdam verileri öncesi doların yükselişini yedinci güne taşımaya yönelmesi ile bilikte beş haftanın en düşük seviyesi yakınında işlem gördü.

Yatırımcılar ayrıca ABD Başkanı Donald Trump'ın ABD'li müzakerecileri Çin ile kısa bir süre içinde ticaret konusunda anlaşmaya varmaya zorlamasını ve iki ülke arasındaki müzakereleri zorlaştırabilecek bir konu olan Huawei Technologies Co. olayındaki gelişmeleri de izliyor.

Spot altın yüzde 0.1 düşerek Londra saati ile 06:43'te ons başına 1,284.97 dolara geriledi. Metal Salı günü 1,281.25 dolar ile 25 Ocak'tan bu yana güniçi en düşük seviyesini gördü.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Çarşamba günü itibariyle altı gün üst üst yükselmesinin ardından yatay seyretti.

Oanda Corp. kıdemli piyasa stratejisti Jeffrey Halley, "Şimdilik, doların güçlendiği bir ortamda altın için en iyi umut, küresel belirsizlikten dolayı yatırımcıların hisse senetlerinden çıkarak güvenli limanlara yönelmesi" dedi.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş yüzde 0.1 düşerken, platin yatay seyretti ve palladyum yüzde 0.3 düşerek ons başına 1,532.30 dolara indi. Palladyum 26 Şubat'ta 1,567.44 dolar ile tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı ve bu yıl yüzde 21 değer kazandı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.