Altın fiyatları neden yükseliyor, yükseliş sürecek mi?

Altın fiyatları neden yükseliyor, yükseliş sürecek mi?

Altın Fiyatları Rekor Seviyelere Yaklaşırken Gözler ABD Verilerinde

A+A-

Salı günü Asya ticaret seansında altın fiyatları yükseliş trendini sürdürdü ve rekor seviyelere yakınlığını korudu. Güvenli liman olarak değerli metale olan talep, ABD enflasyonu ve faiz oranlarına ilişkin yeni ipuçlarını bekleyen yatırımcılar tarafından güçlü tutuldu.

Pazartesi günü ons başına 2.350 doları aşarak rekor seviyelere yükselen altın, dolar ve Hazine getirilerindeki güçlenme nedeniyle hafif bir gerileme yaşasa da yükselişine devam etti. Orta Doğu ve Rusya'daki jeopolitik gerilimlerden beslenen güvenli liman talebi altını destekledi.

Spot altın %0,2 artışla ons başına 2.344,31 dolara, Haziran vadeli altın vadeli işlemleri ise %0,5 artışla ons başına 2.363,0 dolara yükseldi. Pazartesi günü spot altın ons başına 2.354,09 dolar ile tarihi zirveye ulaşmıştı.

Yatırımcıların Dikkat Etmesi Gereken Veriler:

Yarın açıklanacak Mart ayı TÜFE enflasyon verileri: Beklentiler, ABD'de kalıcı enflasyonu ortaya koyacak bir veriyi işaret ediyor. Bu durum, yatırımcıların Haziran ayında Fed faiz indirimi beklentilerini daha da düşürebilir.

Çarşamba günü açıklanacak Fed'in Mart ayı toplantı tutanakları: Toplantıda faiz indirimlerine ilişkin bazı güvercin sinyaller verilse de, birçok Fed yetkilisi yapışkan enflasyonun bu yıl olası faiz ayarlamalarını geciktirebileceği konusunda uyarıda bulundu.

Jeopolitik Gerginlikler Altın Fiyatlarını Destekliyor:

İran'ın İsrail'e karşı askeri harekat tehdidi ve Rusya-Ukrayna savaşı gibi jeopolitik gerilimler, güvenli liman olarak altına olan talebi artırıyor.

Zaporizhzhia nükleer santraline yapılan saldırılar küresel endişelere yol açarak altın fiyatlarını yukarı yönlü etkiliyor.

Bu Hafta Dikkat Edilmesi Gerekenler:

Enflasyon ve ticaret verileri

Çin'den gelecek ekonomik sinyaller

Çin'in önde gelen rafinerilerinin üretim kesintilerine ilişkin gelişmeler

Yurt içinde aytın fiyatları

 

İlgili Haberler