Altın fiyatları TL'deki kayıpla yükseliyor

Altın fiyatları TL'deki kayıpla yükseliyor

Çeyrek altın 2.040 lira, Cumhuriyet altını 8.270 liradan satılıyor

A+A-

Altın fiyatları Türk Lirası'nın dolar karşısındaki değer kaybı ve ons altındaki hafif artış ile yükseliyor. Gram altın fiyatı, yeni güne değer artışıyla başladıktan sonra saat 10.40 itibarıyla yüzde 0,16 yükselerek 1.246 liradan alıcı buluyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 2.040 lira ve Cumhuriyet altını ise 8.270 liradan satışa sunuluyor.

Analistlere göre, uluslararası alanda merkez bankalarının para politikalarındaki belirsizlikler ons altın fiyatında dalgalanmayı tetikliyor. ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek ay 25 baz puanlık faiz artırımına yönelik beklentilerin artmasıyla temmuz toplantısına dair belirsizlikler de yoğunlaştı. Bu durumda, bankanın temmuzda politika faizini yüzde 61 olasılıkla sabit tutması öngörülürken, ek 25 baz puanlık faiz artırımı ihtimali yüzde 30'a yükseldi.

Dün, Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) bu ayki toplantıda getiri eğrisine yönelik düzenlemelere gitmesi ve İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) yıl sonuna kadar 3 faiz artırımı yapacağı beklentisiyle tahvil ve emtia piyasalarında volatilite artış gösterdi.

Ons altın fiyatı, dün 1.969 dolarla 3 Nisan'dan bu yana en düşük seviyeyi gördükten sonra, kayıplarını kısmen telafi ederek günü 1.995 dolardan tamamladı. Şu anki işlemlerde ise ons altın fiyatı, önceki kapanışın yüzde 0,1 üzerinde 1.997 dolardan işlem görüyor.

Analistler, bugün iç piyasada haftalık para ve banka istatistiklerine, dış piyasada ise ECB toplantı tutanakları ve ABD'de ikinci el konut satışları gibi yoğun veri gündemine dikkat çekiyor. Teknik açıdan ons altın fiyatında 1.990 doların destek ve 2.040 doların direnç noktası olduğunu belirtiyorlar.

İlgili Haberler