Altın pozitif seyirli bir döneme giriyor

Altın pozitif seyirli bir döneme giriyor

Haftanın ikinci işlem gününde ons altın fiyatı psikolojik seviye olan 1800 dolar seviyesi üzerindeki seyrini sürdürürken; gram altın fiyatları ise 548 lira seviyelerinde bulunuyor.

A+A-

Altının ons fiyatı, ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell’ın geçtiğimiz cuma günü enflasyonun beklenenden daha kalıcı olabileceği mesajından sonra yükselişini hızlandırarak 1800 dolar seviyesinin üzerini görürken; sarı maden 1800 dolar psikolojik seviyenin üzerindeki seyrini sürdürüyor. Küresel enflasyon oranlarındaki yükselişin beklenenden daha uzun süre kalıcı olacağı beklentisi, ons Altın fiyatlarında ‘güvenli liman’ desteğini çalıştırırken, altına olan talebi artırıyor.

Hürriyet'in haberine göre altın yatırımcısının bir gözü de 2-3 Kasım tarihlerinde yapılacak olan ABD Merkez Bankası (Fed) Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısında olacak. Toplantı sonucunda Fed’in varlık alımı azaltımı (tapering) ile ilgili mesajları dikkatle takip edilecek. Fed Başkanı Powell, eylül toplantısında tapering’in zamanlaması için kasım ayında gerçekleşecek toplantıya işaret etmiş ve 2022 yılı yarısına kadar da varlık alımlarını bitireceği açıklamasında bulunmuştu. Kasım toplantısından tapering zamanlamasıyla ilgili net bir mesaj çıkarsa dolar endeksinde güçlenme, Ons Altın fiyatlarında ise düşüş bekleniyor. Bu senaryonun gerçekleşmesi halinde uzmanlar, ons altın fiyatlarında 1779 dolar seviyesinin altının yönünün belirlenmesi açısından kritik olduğunu belirtiyor.

Ons altın bugün içerisinde en yüksek 1808 dolar seviyesini; en düşük ise 1800 dolar seviyesini görürken; saat 13.08 itibarıyla yüzde 0,28 oranında düşüşle 1802 dolardan işlem gördü. 

GRAM ALTINDA SON DURUM

Gram altının fiyatı, dün 567,93 lira seviyesine kadar yükselerek tüm zamanların en yüksek seviyesini görürken; yeni günde dolar kurunda ve ons altın fiyatında yaşanan düşüşün etkisiyle değer kaybı yaşıyor. Altının gram fiyatı, gün içerisinde en yüksek 558,52 lira seviyesini, en düşük ise 545,44 lira seviyesini görürken; şu dakikalarda yüzde 1,45 oranında düşüşle 548,79 lira seviyesinde bulunuyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 893 lira, Cumhuriyet altını da 3 bin 675 liradan işlem görüyor.

Gram Altın fiyatları, dün Türkiye piyasalarının kapanış saatinde 556 lira seviyesinde hareket ederken; yeni güne 557 lira seviyeden başlamıştı.