Altın rallisi başlıyor mu?

Altın rallisi başlıyor mu?

Altın, ABD'nin faiz artırımına ilişkin beklentilerin düşmesiyle son üç haftanın en yüksek seviyesine yaklaşmış durumda.

A+A-

Altın ve gümüş ABD Merkez Bankası'na (FED) yönelik beklentilere paralel olarak yükselmeye devam ediyor. Salı günü 1936 dolara kadar yükselen altında kısa vadede 1950 kritik seviye.

Altın ve gümüş fiyatları, ABD Merkez Bankası'na yönelik beklentilerle yükselmeye devam ediyor. Altın fiyatları, yumuşak ekonomik verilere tepki olarak ABD faiz oranlarının daha da artırılmayacağına dair bahislerin azalmasıyla üç haftanın en yüksek seviyelerinde seyrediyor.

ABD Hazine tahvillerinin getirisi düşerken, dolar zayıfladı. Altında talebi artıran düşük faiz oranları da etkili oluyor. Analistler, eğer ABD verileri yumuşamaya devam ederse altın fiyatlarının yükselebileceğini belirtiyor. Ancak bunun riski, ABD GSYİH ve tarım dışı istihdam verilerinin olumlu gelmesi durumunda, altın fiyatlarının düşebileceği ifade ediliyor.

Yatırımcılar, ilerleyen günlerde ABD ekonomisine ilişkin verileri takip ediyor. FED'in gelecek ayki toplantısında beklenen bir duraklama ihtimali, piyasalardaki beklentileri etkilemiş durumda.

Altının 2024 yılı ons fiyatı beklentisi için ise 2500 dolara kadar tahminler yapılıyor. Uzmanlar eylül ayı ile birlikte bir altın rallisi başlayabileceğini ifade ediyor

İlgili Haberler