Altın fiyatları FED korkusuyla geriliyor

Altın fiyatları FED korkusuyla geriliyor

Altın fiyatları, Fed'in şahin görünümü ve güçlü dolar baskısıyla düşüşe geçti

A+A-

Altın fiyatları Çarşamba günü, Federal Rezerv'in faiz oranı kararı öncesinde yatırımcıların risk almaktan uzak durması ve enflasyondaki son yükselişin, potansiyel olarak şahin bir sonuca ilişkin endişeleri artırmasıyla düştü.

Spot altın %0,1 düşüşle ons başına 1.930,22 dolara gerilerken, Aralık ayında vadesi dolan altın vadeli işlemleri %0,1 düşüşle 00:28 ET (04:28 GMT) itibariyle ons başına 1.950,95 dolara geriledi.

Piyasalar Fed'den şahin bir görünüm beklerken, güçlü ABD Hazine getirileri de altın üzerinde baskı yarattı.

Fed'in duraklaması bekleniyor, ancak enflasyon şahin görünüme işaret ediyor

Fed'in Çarşamba günü gerçekleştireceği iki günlük toplantının ardından faiz oranlarını sabit tutması bekleniyor.

Ancak, özellikle petrol fiyatlarındaki artıştan kaynaklanan enflasyondaki son yükseliş, merkez bankasından daha şahin bir görünüm ortaya çıkarabilir. Fed, günün ilerleyen saatlerinde sinyalini verebileceği üzere, bu yıl en az bir faiz artırımı için daha kapıyı açık bıraktı.

Altın için sessiz görünüm devam ediyor

Fed başka bir artırım sinyali vermese bile, faiz oranlarını en az 2024 ortasına kadar 20 yılın en yüksek seviyelerinde tutması bekleniyor ve bu da altın ve diğer getirisi olmayan varlıklar için sessiz bir görünüm sunuyor.

Yüksek faiz oranları, geçtiğimiz yıl boyunca sarı metali hırpalayan bir işlem olan altına yatırım yapmanın fırsat maliyetini artırıyor.

Bakır fiyatları da düştü

Endüstriyel metaller arasında bakır fiyatları Çarşamba günü hafif düşerek, doların baskısı ve büyük ithalatçı Çin'e dönük belirsizlik nedeniyle kayıplarını dördüncü seansa taşıdı.

Bakır vadeli işlemleri %0,3 düşerek pound başına 3,7428 dolara geriledi.

Çin'den daha fazla sinyal bekleniyor

Çin Merkez Bankası Çarşamba günü, genel olarak beklendiği gibi, temel kredi faiz oranlarını rekor düşük seviyelerde tuttu. Ancak merkez bankasının, yavaşlayan ekonomik toparlanmayı desteklemek için likidite önlemlerinin hızını koruduğu da görüldü.

Önümüzdeki hafta, Ağustos ayı verilerinin bazı iyileşme işaretleri göstermesinin ardından Eylül ayı Çin ticari faaliyet verilerine odaklanılacak. Çin'deki ekonomik yavaşlamaya ilişkin endişeler geçtiğimiz yıl bakır fiyatlarını büyük ölçüde etkilemişti.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler