Altın, tüm zamanların en yüksek seviyesinden döndü

Altın, tüm zamanların en yüksek seviyesinden döndü

Ons altın Cuma gününe göre yüzde 0,01 düşüşle 2.070,71$'dan işlem görüyor.

A+A-

Altın, tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktıktan sonra gevşedi, ancak Fed'in gelecek yılın başlarında faiz oranlarını düşürebileceğine dair artan beklentiler yukarı harekete destek vermeye devam ediyor.

Ons altın Cuma gününe göre yüzde 0,01 düşüşle 2.070,71$'dan işlem görüyor.

Altının gerilemesine neden olan dolar endeksi %0,3 yükseldi ve külçe altını diğer para birimi sahipleri için daha pahalı hale getirdi.

ANZ Emtia Stratejisti Soni Kumari, "Son fiyat rallisinin aşırıya kaçtığını düşünüyoruz. Ancak teknik olarak, fiyatlar 2.050 $/ons direncini kırdıktan sonra momentum hala güçlü görünüyor. Yatırımcılar hem artan jeopolitik gerilimlere hem de Fed'in faiz indirimlerine ilişkin artan beklentilere karşı pozisyon almak için yeni uzun pozisyonlar ekliyor" dedi.

CME'nin FedWatch Aracı'na göre, traderlar şu anda önümüzdeki Mart ayına kadar faiz indirimi olasılığını %70 olarak fiyatlıyor. 

KCM Trade Baş Piyasa Analisti Tim Waterer, "(Powell'ın) konuşmasından sonra, tüccarlar şu anda ABD faiz oranlarının zirvesinde olduğumuza daha fazla ikna oldular ve bu nedenle, buradan (oranlar için) ileriye dönük yolun yukarıdan ziyade aşağı olması daha muhtemel" dedi.

İlgili Haberler