Altın yükseliş için güç mü topluyor

Altın yükseliş için güç mü topluyor

Altın fiyatları ABD işgücü verilerine ve faiz indirimi bahislerine odaklandı

A+A-

Altın fiyatları, Perşembe günü Asya ticaretinde yatay hareket ederken yatırımcılar Federal Rezerv'in faiz oranlarını ne zaman düşürmeye başlayacağını planladığına odaklanmış durumda.

Sarı metal, hafta başında kısa bir süreliğine 2.100 doların üzerine çıkarak rekor kırdıktan sonra ons başına 2.020 ila 2.050 dolar arasında bir işlem aralığına yerleşmiş görünüyor.

Uzmanlara göre, altının fiyatının 2.000$ seviyesini koruması, önümüzdeki haftalarda daha fazla güçlenebileceğinin habercisi olabilir.

Fed Başkanı Jerome Powell'ın güvercin tonlu açıklamaları Fed'in Mart 2024'e kadar faiz indirimine gideceği beklentilerini artırırken, bir dizi farklı faktör altının yükselişini teşvik etti.

Ancak piyasalar, özellikle ABD ekonomisindeki bazı direnç işaretleri nedeniyle bu beklentileri hafta içinde azalttı.

Kızıldeniz'de ABD gemilerine yapılan saldırının ardından artan güvenli liman talebi de altın fiyatlarını destekledi, ancak Orta Doğu'da herhangi bir gerilimin yaşanmaması piyasalarda tansiyonun düşmesini sağladı.

Spot altın ons başına 2.026,30$'da sabitlenirken, Şubat ayında vadesi dolan altın vadeli işlemleri %0,2 düşüşle 00:24 ET (05:24 GMT) itibariyle ons başına 2.043,05$'a geriledi.

Altının daha az şahin bir Fed ve soğuyan bir işgücü piyasası sinyallerinden faydalanması bekleniyor. Sarı metal Kasım sonundan bu yana 2.000$ seviyesini rahatlıkla korudu ve bu da önümüzdeki haftalarda daha fazla güçleneceğinin habercisi olabilir.

Bakır, olumlu Çin ithalat verileriyle toparlandı

Endüstriyel metaller arasında bakır fiyatları, Çin'in bakır ithalatının iki yılın en yüksek seviyesine çıktığını gösteren verilerle Perşembe günü keskin bir yükseliş göstererek üç gün üst üste yaşadığı kayıpları telafi etti.

Mart ayında sona erecek vadeli bakır kontratları %0,7 artışla pound başına 3,7568 dolara yükseldi.

Çin'in bakır ithalatı Kasım ayında %10,1 artarak 550.566 metrik tona yükseldi ve Aralık 2021'den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Veriler, ekonominin diğer yönleri yavaşlasa bile Çin'in bakır talebinin güçlü kaldığını gösterdi.

Çin'in genel ithalatı Kasım ayında beklenmedik bir şekilde daralırken, ihracat altı ay sonra ilk kez artış gösterdi.

İlgili Haberler