Altınay Savunma (ALNTY) halka arz fiyatı ucuz mu pahalı mı, 4 aracı kurumdan açıklama

Altınay Savunma (ALNTY) halka arz fiyatı ucuz mu pahalı mı, 4 aracı kurumdan açıklama

ALNTY halka arzında 8 Mayıs'ta talep toplama başlayacak. Halka arz izahnamelerindeki fiyat için, dört aracı kurum da kendi görüşünü yayınladı.

A+A-

Bu yılın 13'üncü halka arzı Altınay Savunma ALNTY halka arzında 8 Mayıs'ta talep toplama başlayacak. Sermaye artışı ve ortak satışı yöntemi ile yapılacak 1.8 milyar TL'lik halka arz için düzenlenen izahnamede 32 TL olan halka arz fiyatının %26.48 iskontolu olduğu belirtildi. 

>>> Altınay Savunma ALNTY halka arzına hangi kurumlardan başvuru yapılıyor

Halka arz izahnamelerindeki fiyat için, dört aracı kurum da kendi görüşünü yayınladı. İşte o aracı kurumların 32 TL'lik fiyat için görüşleri:

 

MEKSA YATIRIM

Fiyat Tespit Raporuna İlişkin Hazırlanan Analist Raporu

GÖRÜŞ

• TSKB tarafından hazırlanmış olan Fiyat Tespit Raporu’nun kapsamlı, net ve anlaşılır olduğu görüşündeyiz.

• Piyasa Çarpanları Analizi yönteminde hem yurt içi hem de yurt dışı benzer şirketlerin çarpanlarının değerlemeye dahil edilmesinin makul olduğu görüşündeyiz.

• Piyasa Çarpanları Analizi yönteminde FD/FAVÖK çarpanının kullanılmasının ve ilgili çarpanlar için belirlenen uç değerlerin elimine edilmesinin makul olduğu görüşündeyiz.

• Piyasa Çarpanları Analizi yönetiminde hesaplanan medyan değere uygulanan %25 iskontonun makul olduğu görüşündeyiz.

• İndirgenmiş Nakit Akımları Analizi yönteminde kullanılan varsayımların makul olduğu görüşündeyiz. Bununla birlikte, İndirgenmiş Nakit Akımları yönteminde şirket değeri geleceğe yönelik tahminlere göre belirlenmektedir. Bu doğrultuda, farklı sonuçların gerçekleşmesi halinde değerleme sonucunun değişebileceği görüşündeyiz.

• Altınay’ın değerlemesinde Pazar Yaklaşımı ve Gelir Yaklaşımı yöntemlerinin eşit ağırlıklandırılmasının makul olduğu görüşündeyiz.

• Hesaplanan şirket değerine uygulanan %26,48 halka arz iskontosunun makul olduğu görüşündeyiz. Sonuç olarak, Borsa Kılavuz Emsaller Yöntemi ve İndirgenmiş Nakit Akımları Yöntemi kullanılarak bulunan Şirket Değeri’ne göre bulunan 43,52‐TL birim pay değerine uygulanan %26,48’lik halka arz iskontosu ile hesaplanan 32,00‐TL halka arz fiyatının makul olduğunu düşünüyoruz.

 

İNTEGRAL YATIRIM

FİYAT TESPİT RAPORUNA İLİŞKİN HAZIRLANAN ANALİST RAPORU

GÖRÜŞ

Türkiye Sınai ve Kalkınma Bankası A.Ş. tarafından şirket için hazırlanan fiyat tespit raporunun kapsamlı, net ve anlaşılır olduğu kanaatindeyiz. Şirket ve sektör hakkında verilen bilgiler oldukça detaylıdır.

• Fiyat tespit edilirken İndirgenmiş nakit akımları Analizi ve Piyasa Çarpanları Analizi kullanılmasını ve İndirgenmiş nakit akımları Analizine %50, Piyasa Çarpanları Analizine %50 ağırlık verilmesini uygun buluyoruz.

• Kullanılan değerleme yöntemlerinin net ve anlaşılır bir şekilde açıklandığını düşünüyoruz.

• FD/FAVÖK ve F/K çarpanları ayrı ayrı hesaplanmıştır. Hesaplanan iki ayrı özkaynak değerlerinden FD/FAVÖK sonucuna %50, F/K sonucuna %50 ağırlık verilmesini makul bulduk.

• Şirket’in Yurtdışı benzer şirketlerin Firma Değeri/FAVÖK ve F/K çarpanı kullanılmış, buna Türkiye’den Aselsan eklenmiştir. Değerlemeye baz oluşturacak çarpanların bulunmasında kullanılacak şirketlerin belirlenmesinde ilgili şirketlerin savunma ve teknoloji sektöründe yer almasına dikkat edilmiştir. Yurt içi ve yurtdışı olarak nitelendirilmiş, ilgili ülke borsalarında işlem gören benzer şirketlerin FD/FAVÖK 2023 ve F/K 2023 ağırlıklandırılmış çarpanları söz konusu şirketlerin medyan değerlerinin hesaplanmasını ve uç değerlerin hesaplamaya dahil edilmemesini makul buluyoruz. Sonuç olarak, Altınay Savunma için hesaplanan hedef değere %26,48 halka arz iskontosu uygulanmış ve halka arz için 32,00 TL hedef fiyat belirlenmiştir. Yukarıda belirtmiş olduğumuz görüşler dikkate alınmak kaydıyla makul olduğu görüşündeyiz.

 

GEDİK YATIRIM

Fiyat Tespit Raporu Değerlendirme Raporu

Halka Arz Hakkında Nihai Değerlendirme

• Fiyat Tespit Raporu’nda Altınay Savunma Teknolojileri hakkında verilen bilgilerin kapsamlı, yeterli ve anlaşılır olduğunu düşünüyoruz. Şirket ve sektör hakkında verilen bilgiler oldukça detaylıdır.

• Altınay Savunma Teknolojileri için yapılan değerleme çalışmasında İndirgenmiş Nakit Akımları ve Piyasa Çarpanları Analizi kullanılmıştır. Kullanılan değerleme yöntemlerinin net ve anlaşılır bir şekilde açıklandığını düşünüyoruz.

• Kullanılan yöntemler içerisinde İndirgenmiş Nakit Akımları ve Çarpan Analizi çıktısına eşit ağırlık verilmesini ihtiyatlı buluyoruz. Kullanılan değerleme yöntemleri sonrasında pay başına değerden %26,48 iskonto oranı uygulanarak 32,00 TL pay başına fiyat hesaplanmıştır.

İlgili Haberler