Rönesans GYO'da (RGYAS) fiyat istikrar taahhütü çalıştı mı, kayıplar devam edecek mi?

Rönesans GYO'da (RGYAS) fiyat istikrar taahhütü çalıştı mı, kayıplar devam edecek mi?

Son yılların en kötü halka arzında halka arz sonraıs fiyat istikrarı taahhütü çalışıyor mu

A+A-

Son yılların en kötü halka arzı Rönesans Gayrimenkul RGYAS halka arzında konsorsiyum lideri aracı kurumların, izahnamede taahhüt ettikleri fiyat istikrarı bugün çalışmaya başladı mı? Halka arzdan sonraki ilk işlem günü hariç devam eden altı işlem gününde sürekli değer kaybeden hissede izahnamedeki "fiyat istikrarı" taahhütünün neden çalıştırılmadığı merak konusu olmuştu. 

Ak Yatırım ve Deniz Yatırım liderliğindeki konsorsiyum tarafından gerçekleştirilen halka arzın izahnamesinde 30 gün süre ve brüt halka arz geliinin %25 ile sınırlı olmak kaydıyla "fiyat istikrarı" taahüt edilmişti.

RGYAS hisselerindeki düşüş, arzdan sonra altı işlem günü değer kaybedip halka arz fiyatının yaklaşık %12 altına geriledikten sonra bugün kısmen de olsa yavaşladı. Açılış sonrası 117.60 TL ile dünkü kapanış fiyatı olan 117.80 TL'nin altına gerileyen hisse daha sonra son kapanış fiyatı civarında dengelendi. TSİ 16:30'da 3.2 milyon adet işlem hacmi gerçekleşen hissede ağırlıklı günlük işlem ortalaması 119.72 TL seviyesinde. Aynı saatlerde, alış ve satışta bekleyen yaklaşık 70 bin hisse ile tahtanın dengeli olduğu görülüyordu.

>>> Rönesans GYO (RGYAS) halka arz fiyatına "makul" diyen 11 aracı kurum

Halka arzdan sonra yüzde 12 civarındaki kayıp nedeniyle, payların yüzde 80'ini alan 2 milyon 454 bin bireysel yatırımcının toplam kaybı bugün itibarıyla 432 milyon TL'yi, tüm yatırımcıların kaybı ise 540 milyon TL'yi geçmiş durumda. 

Rönesans Gayrimenkul Yatırım AŞ, borsatek.com'un bu konu ile ilgili haberinde kullanmak için "hisse fiyatındaki düşüş nedeniyle izahnamede taahhüt edilen fiyat istikrarı ile ilgili uygulama olup olmadığı" yönündeki sorusuna yanıt vermemeyi tercih etmişti.

>>> Rönesans GYO'dan (RGYAS) borsa yatırımcısına 450 milyon TL'lik tokat

Halka arza aracılık eden aracı kurumların dışında 11 aracı kurum da hazırladıkları raporda Rönesans Gayrimenkul RGYAS hisselerinin izahnamede %27.5 iskontolu olarak gösterilen halka arz fiyatını "makul" bulduklarını açıklamıştı.

 

İlgili Haberler