Amazon Go mağazaları 1 Nisan'da kepenk indiriyor

Amazon Go mağazaları 1 Nisan'da kepenk indiriyor

New York, San Francisco ve Seattle'da bulunan 8 Amazon Go mağazası 1 Nisan'dan itibaren kapanacak.

A+A-

GeekWire'ın haberine göre Amazon, sekiz Amazon Go mağazasını kapatacağını duyurdu. Bu kasiyersiz mağazalar ilk olarak 2016 yılında Amazon çalışanları tarafından denenmiş ve 2018 yılında halka açılmıştı. Kapanacak sekiz mağaza Seattle, New York City ve San Francisco'da yer alıyor.

GeekWire'a göre Seattle'daki iki mağaza zaten bir süredir kapalıydı ancak New York'taki iki mağaza ve San Francisco'daki dört mağaza 1 Nisan'da kapanacak. Bu kasasız mağazaları seven müşteriler için Amazon Go bir şey olmaya devam edecek gibi görünüyor, sadece Amazon herhangi bir nedenle bu belirli mağazaları çalıştırmaya devam etmek istemiyor. Görünüşe göre, Seattle'daki mağazalar suç ve açık hava uyuşturucu kullanımından etkilenen şehir merkezinde bulunuyor; bu da Amazon'un kararında etkili olmuş olabilir.

Kapanışlar hakkında yorum yapan Amazon şunları söyledi:

"Her fiziksel perakendeci gibi biz de mağaza portföyümüzü periyodik olarak değerlendiriyor ve yol boyunca optimizasyon kararları alıyoruz. Amazon Go formatına bağlılığımızı sürdürüyoruz, ABD genelinde 20'den fazla Amazon Go mağazası işletiyoruz ve Amazon Go mağazalarımızı geliştirmeye devam ederken hangi konumların ve özelliklerin müşterilerde en çok yankı uyandırdığını öğrenmeye devam edeceğiz."

Bunu söylemek zor ama bu mağazaları kapatma kararının ekonominin durumuyla da bir ilgisi olabilir. Son aylarda Amazon, bütçelerinin yatırımcılar için daha anlamlı hale gelmesi için operasyonlarını sıkılaştırmak zorunda kaldı. En önemlisi, şirket Ocak ayında 18.000 çalışanını işten çıkardı.

İlgili Haberler