American Equity hisseleri 4,3 milyar $'lık teklifle yükseliyor

American Equity hisseleri 4,3 milyar $'lık teklifle yükseliyor

Brookfield 4,3 milyar dolarlık bir teklif sunarken American Equity hisseleri yükselişini sürdürüyor.

A+A-

Kanadalı yatırım şirketi Brookfield (TSX:BNRE), American Equity Investment Life'ı (NYSE:AEL) her bir AEL hissesi başına 55,00 $ karşılığında satın almak için teklifte bulundu. Teklif AEL'ye yaklaşık 4,3 milyar dolar değer biçiyor.

Sigorta şirketinin hisseleri dün Bloomberg News'in teklifle ilgili haberinin ardından yükselişe geçti. Hisse senedi Pazartesi günü yaklaşık %11 değer kazanırken, Brookfield'in teklifini resmileştirmesinin ardından AEL hisseleri Salı günü piyasa öncesi %13 daha yükseldi. Hisse senetlerinin şu anda 51 dolar civarında açılacağı belirtiliyor.

Yatırım devi bugün yaptığı açıklamada, her bir AEL hissesi karşılığında hissedarların 38,85 $ nakit ve 23 Haziran 2023 itibariyle etkilenmemiş 90 günlük VWAP'a göre 16,15 $ değerinde bir miktar Brookfield A sınıfı sınırlı oy hakkına sahip hisse alacaklarını ve bunun da AEL hissesi başına toplam 55,00 $'lık bir bedel anlamına geldiğini belirtti.

Brookfield Reinsurance halihazırda American Equity'nin %20 hissesine sahip ve şirketin en büyük hissedarı konumunda.

Bu işlem, American Equity'ye çeşitli potansiyel alıcılar tarafından birkaç yıldır gösterilen devralma ilgisinin ardından gerçekleşti. Aralık ayında American Equity, Elliott Investment Management tarafından desteklenen Prosperity Life Insurance Group'un sunduğu teklifi reddetmişti.

Brookfield'in teklifi bir önceki tekliften daha yüksek ve American Equity'ye yüksek bir değer biçiyor.

İlgili Haberler