Amerikan TMSF'si bankalardan kripto bilgilerini istedi

Amerikan TMSF'si bankalardan kripto bilgilerini istedi

ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumu, bankalardan kripto faaliyetleri hakkında bilgi talep etti

A+A-

ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC), denetlediği binlerce bankanın, sahip oldukları veya planladıkları kripto ile ilgili faaliyetleri düzenleyiciye bildirmeleri gerektiğini açıkladı.

FDIC, belirli kripto varlıkları ve faaliyetlerinden kaynaklanan potansiyel sistemik risklere atıfta bulunarak, kriptoyla uğraşmayı düşünen herhangi bir firmanın ajansa planlarını açıklaması gerektiğini ve halihazırda bu tür faaliyetlerde bulunan herhangi bir kurumun FDIC'yi derhal bilgilendirmesi gerektiğini kaydetti.

FDIC, henüz tam olarak anlaşılmayan gelişen kredi, likidite, fiyatlandırma ve operasyonel risklere dikkat çekerek, "Kripto ile ilgili faaliyetler, önemli güvenlik ve sağlamlık risklerinin yanı sıra finansal istikrar ve tüketiciyi koruma endişeleri doğurabilir." yorumu yaptı.

Talep, ABD bankacılık düzenleyicilerinin kripto para birimlerinin artan popülaritesini hesaba katmasıyla geliyor. ABD Başkanı Joe Biden geçen ay devlet kurumlarına çeşitli kripto para sorunlarının risklerini ve faydalarını değerlendirmelerini bildirmişti.

İlgili Haberler