Anadolu Efes'te grev kararı alındı

Anadolu Efes'te grev kararı alındı

Anadolu Efes Biracılık ve Malt Sanayi ile Tek Gıda İş Sendikası arasında süregelen toplu iş sözleşmesi sürecinde yeni bir gelişme yaşandı, Anadolu Efes'te grev kararı alındı.

A+A-

Tek Gıda İş Sendikası ile Anadolu Efes Biracılık Ve Malt San. A.Ş. arasında Ekim ayı başından itibaren yürütülen 26. Dönem Toplu İş Sözleşmesi müzakerelerinin anlaşmazlıkla sonuçlanması üzerine grev kararı alındı.

Tek Gıda İş Sendikası bu çerçevede, Anadolu Efes’in İzmir, Ankara, Adana, Konya, Afyonkarahisar ve Bilecik’te faaliyet gösteren işyerlerinde grev kararı aldığını duyurarak kararı tüm işyerlerine asarken Anadolu Efes de bir açıklama yaptı.

Şirket tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) yapılan açıklamada, şirket ile Tek Gıda-İş Sendikası arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmeleri yasal takvim çerçevesinde devam etmekte olduğu bilgisi verildi.

Açıklamada, "Tek-Gıda İş Sendikası tarafından, 29 Ocak 2024 tarihinde üretim tesislerimizde grev kararı alındığı ve anlaşma sağlanamadığı takdirde 26 Şubat 2024 tarihinde grev yapılacağı kararı duyurulmuştur. Tek-Gıda İş Sendikası ile toplu iş sözleşmesi imzalanması amacıyla görüşmeler halen devam etmekte olup, sürece ilişkin gelişmeler ilgili düzenlemeler çerçevesinde kamuya açıklanacaktır" ifadeleri kullanıldı.

İlgili Haberler