S&P 500, Nasdaq ve Dow Jones haftaya nasıl başlayacak

S&P 500, Nasdaq ve Dow Jones haftaya nasıl başlayacak

New York Borsasında Hareketli Gün: S&P 500 Vadeli İşlemleri Tesla'nın Çin Hamlesi Sonrası Yükseldi

A+A-

New York borsasında hisseler, Federal Rezerv'in faiz kararı, aylık iş raporu ve Magnificent Seven olarak adlandırılan yedi büyük teknoloji şirketinin kazanç raporları gibi önemli gelişmelerin beklendiği hafta başında Pazartesi günü yükselişe geçti.

S&P 500 (^GSPC) ve teknoloji ağırlıklı Nasdaq 100 (^NDX) vadeli işlemleri, Tesla'nın (TSLA) Çin'den gelen olumlu haberlerle hisselerinde görülen yaklaşık %0,2'lik artışla yükseldi. Teknoloji unsurlarına daha az sahip Dow Jones Endüstri Ortalaması (^DJI) vadeli işlemleri ise yaklaşık %0,1 arttı.

Haftanın ilk işlem gününde hisse senetleri, Alphabet (GOOG, GOOGL) ve Microsoft (MSFT) gibi şirketlerin güçlü kazanç raporlarının ardından Cuma günü trende geri dönmeyi hedefliyor. Hafta boyunca Apple (AAPL) ve Amazon (AMZN) gibi şirketlerin kazanç raporları, bu umutları yeniden sınamaya hazırlanıyor. Yapay zeka maliyetleri ve beklentileri, bu şirketlerin mali tablolarında detaylı bir şekilde incelenecek.

Teknoloji sektöründe, Tesla CEO'su Elon Musk'ın Pazar günü Çin'e yaptığı sürpriz ziyaret, elektrikli araç üreticisi için büyük kazanımlar sağladı. Şirket, ülkede Tam Otonom Sürüş yazılımını devreye sokma konusunda iki büyük engeli aştı. Baidu (BIDU) ile yapılan FSD bağlantılı anlaşmanın, şirketin büyük bir pazarda satış durgunluğunu durdurmasına yardımcı olabileceği görülüyor. Tesla hisseleri, piyasa öncesi işlemlerde neredeyse %10 artarken, Çinli internet devi Baidu'nun ABD'de listelenen hisseleri %6 yükseldi.

Yatırımcılar aynı zamanda Çarşamba günü sona erecek iki günlük toplantının ardından açıklanacak Federal Rezerv'in politika kararını bekliyor olacak. Enflasyondaki yavaşlamanın durakladığına dair belirsizlikler sürerken, fiyat baskılarının faiz oranı kesintileri için ne anlama geldiği konusunda kafa karışıklığı hakim. Merkez bankasının faiz oranlarını 23 yılın en yüksek seviyesinde sabit tutması beklenirken, 2024'te bir kesinti yapılma zamanlaması ve olasılığı üzerine tartışmalar devam ediyor. Fed politika yapıcılarının, borçlanma maliyetlerinde önemli bir rahatlama öngören daha önceki tahminlerinden geri adım atıp atmayacakları mercek altında.

Philips (PHG) hisseleri, tıbbi cihaz üreticisinin solunum cihazı geri çağırma ile ilgili iddiaları 1.1 milyar dolarlık bir anlaşmayla çözeceğini açıklamasının ardından %40'ın üzerinde fırladı. Anlaşma, beklentilerden önemli ölçüde düşüktü.

Etiketler : , , ,
İlgili Haberler