Ankara, Metaverse dünyasına giren dünyada 4. şehir oldu

Ankara, Metaverse dünyasına giren dünyada 4. şehir oldu

Open Ar Cloud girişimine dahil olan Ankara, Metaverse dünyasının test edileceği dünyada dördüncü şehir oldu. Artık Metaverse ortamında Ankara’yı gezebilecek ve etkinliklere katılabileceksiniz.

A+A-

Farklı evrenlerini bir araya getirerek insanlara sanal ortamda çok geniş alanlar sunmayı hedefleyen Metaverse kavramı bugün hiç olmadığı kadar öne çıkmış durumda. Özellikle blok zinciri tabanlı oyunlarda Metaverse çalışmaları yoğun bir şekilde devam ederken Facebook gibi pek çok firma insanları sanal dünyada bir araya getirmek için çalışıyor. 

Metaverse dünyasında Ankara

Donanımhaber'in haberine göre Ready Player One filmi ile özdeşleştirilen Metaverse konusunda çalışma yapan girişimlerden birisi Open Ar Cloud. Zengin gerçeklik konusunda açık kaynak ve herkesin ulaşabileceği teknolojiler geliştiren girişim bir süredir şehirleri Metaverse dünyasına aktarma projesini yürütüyordu. 

Mobil cihazlar ile gerçek şehrin ötesine geçerek farklı sanal deneyimler yaşayabileceğiniz proje bugüne kadar Los Angeles, Bari ve Helsinki şehirlerini test amaçlı sanal ortama taşımıştı. Artık başkent Ankara da Metaverse dünyasına dahil oldu. 

Sanal ortamda Ankara’nın ikonik yapılarının daha farklı eğlencelerle süslendiği proje kapsamında pek çok ilgi çekici ve farklı etkinlik yakın dönemde Ankaralıların beğenisine sunulacak. Farklı Metaverse projelerinde de özellikle İstanbul’un sanal arsalarının kapış kapış gittiği biliniyor. 

İlgili Haberler