Apple (AAPL) hisseleri hala ucuz mu?

Apple (AAPL) hisseleri hala ucuz mu?

Apple hisseleri, analist Sacconaghi'ye göre %19 ucuz! Analist, iPhone 16 ile güçlü bir döngü ve Çin endişelerinin abartılı olduğunu söylüyor.

A+A-

Apple (AAPL) hisseleri son zamanlarda genel piyasadan geride kaldı, ancak analist Michael Sacconaghi'ye göre bu durum bir fırsat sunuyor. Ünlü Apple analisti Sacconaghi son notunda, Apple'ın hisselerinin üç ve beş yıllık ortalama göreceli fiyat katlarının altında işlem gördüğünü ve net gelirin %115'i seviyesindeki "çok yüksek" serbest nakit akışı göz önüne alındığında "göründüğünden daha ucuz" olduğunu belirtiyor.

Sacconaghi, yatırımcıların portföylerinde Apple gibi değerli hisselerin ağırlığını artırmaları gerektiğini savunuyor. Analist, Apple'ın iPhone satışlarında güçlü bir döngüden faydalanacağına inanıyor. Ayrıca Çin ile ilgili endişelerin abartılı olduğunu düşünüyor ve ülkedeki iPhone satın alımlarını etkileyen bazı resmi olmayan yasaklamaların yıllardır var olduğunu ve daha da yaygınlaşma ihtimalinin düşük olduğunu belirtiyor.

Sacconaghi, Apple'ın Çin işinin her zaman dalgalanmalara maruz kaldığını kabul ediyor, ancak yapay zeka özellikli güçlü bir iPhone 16 döngüsü ve daha uzun değiştirme döngüleri olasılığının genel olarak olumlu bir görünüm sunduğunu savunuyor.

Ayrıca yatırımcıların şirketin perşembe günü açıklayacağı bilançosunda  83,2 milyar dolarlık konsensüs tahmininden daha düşük bir rakam görmeyi beklemeleri gerektiğini ve bunun hisse senedi için olumlu bir gelişme olabileceğini düşünüyor.

Sacconaghi, Apple'ın lansman öncesi dönemde hisse senedinin genellikle güçlü performans gösterdiğini ve bu trendin iPhone 16 ile de devam etmesini bekliyor.

 

 

İlgili Haberler