Apple, Huawei'nin yeni ürünü karşısında zorda kalabilir

Apple, Huawei'nin yeni ürünü karşısında zorda kalabilir

Yeni Huawei Mate 60, Çin'deki iPhone satışları için aşağı yönlü bir risk oluşturuyor.

A+A-

Apple'ın Çin'deki satışları uzmanlara göre, yeni Huawei Mate 60 nedeniyle aşağı yönlü bir risk ile karşı karşıya.

Huawei kısa bir süre önce, 5G hızlarıyla karşılaştırılabilir performans seviyeleri sergileyen tescilli Kirin 9000s yonga setine sahip Mate 60 ve Mate 60 Pro akıllı telefonlarını tanıttı.

Bank of America analistleri, özellikle 2019'da kritik tedarik zincirlerini kesintiye uğratan ABD yaptırımları nedeniyle karşılaştığı zorluklar göz önüne alındığında, bu sürümün Huawei için önemli bir başarıya işaret ettiğini belirtiyor.

Mate 60'ın fiyatı 5.999 RMB (yaklaşık 830 $, 830 $ fiyatlı iPhone 14 ile karşılaştırılabilir), Mate 60 Pro'nun fiyatı ise 6.999 RMB (yaklaşık 960 $, 1.100 $ fiyatlı iPhone 14 Pro ile karşılaştırılabilir).

Mate 60'ın Çin dışında bulunabilirliği ise hala belirsiz

Analistler müşterilerine gönderdikleri bir raporda, "Huawei'nin kendi geliştirdiği Kirin 9000S'i tedarik etme ve ölçeklendirme kabiliyetine sahip olması halinde, Mate serisi telefonu Huawei'nin sevkiyatlarını artırması ve pazar payını yeniden kazanması için bir fırsat olarak görüyoruz, bu da özellikle Asya Pasifik'te iPhone satışları için potansiyel olarak aşağı yönlü risk oluşturuyor. Yeni ürün lansmanlarının olumlu etkilerinin daha zayıf bir harcama ortamıyla dengelenmesi nedeniyle Apple'a ilişkin Nötr notumuzu koruyoruz, " dedi.

İlgili Haberler