Apple ile farkı açan Microsoft kendi iPhone mucizesini yaratıyor

Apple ile farkı açan Microsoft kendi iPhone mucizesini yaratıyor

Apple'ı bugünlere getiren iPhone benzeri bir yeniliğin Microsoft'un yapay zeka üzerinden sağlayacağını düşünen Wedbush analisti Daniel Ives, Microsoft için hedef fiyatını 500 dolara çıkardı.

A+A-

Microsoft halihazırda ABD'nin halka açık en büyük şirketi ve ikinci sıradaki Apple'a yaklaşık 500 milyar dolar fark atmış durumda.

Ancak bu, Microsoft'un iPhone benzeri bir inovasyondan yararlanamayacağı anlamına gelmiyor. Wedbush analisti Daniel Ives özellikle Microsoft'un Azure bulut işindeki gelir artış hızına ve şirketin yeni Copilot AI özellikleri sayesinde yazılım işine ivme kazandırma potansiyeline atıfta bulundu. Ives'e göre Microsoft için "dönüştürücü" olarak nitlendirdiği Copilot'ta büyük bir fırsat görüyor ve artık birçok müşteri ve sektörde kendini göstermeye başladı.

Microsoft için hedef fiyatını 500 dolara çıkardı

Ives son raporunda Microsoft hisseleri için fiyat hedefini 475$'dan 500$'a yükseltti ve yeni hedef Pazartesi günkü kapanış seviyesine göre %18 artış anlamına geliyor. Ives'in artan iyimserliği, Copilot'un şu ana kadar pazarda nasıl oynadığına dair müşteriler, bilgi işlem müdürleri ve iş ortaklarıyla konuştuktan sonra geldi. Yapay zekanın Microsoft'un "iPhone anı" olabileceği izlenimini edindi.

Ives, "Özetle, üretken yapay zeka ve Copilot faaliyetlerinin benimsenmesinde bir hızlanma görüyoruz ve bu da daha fazla Azure bulut anlaşması akışını katalize ediyor ve önümüzdeki 6 ila 12 ay içinde yapay zeka kullanım durumlarının kurumsal ortamda patlamasıyla birlikte büyük bir ivme kazanacak" dedi.

Üç yıl içinde Microsoft'un kurulu tabanının %70'inden fazlasının Copilot kullanıyor olacağını belirten Ives, daha önceki tahminlerinin %60 oranında benimseme olduğunu söyledi. Ives'e göre, şirket önümüzdeki aylarda fiyatlandırma hamleleri yapmaya ve kullanım örneklerini sunmaya devam edeceğinden, gelecek mali yıl "yapay zeka büyümesinin gerçek dönüm yılı olmaya devam edecek" olsa da, şirket bu yıl yapay zeka ivmesinin arttığını görebilir.

Microsoft'un hisseleri bu yıl şimdiye kadar %12 artış gösterdi ve Salı günkü piyasa öncesi işlemlerde %0,5 ileride.

İlgili Haberler