Apple iPhone 15 kullananlar Bluetooth krizine girdi

Apple iPhone 15 kullananlar Bluetooth krizine girdi

Apple'ın bazı iPhone 15 modellerinde Bluetooth sorunu ortaya çıktı. Kullanıcılar araç içi sistemler ve eski tip kulaklıklarla bağlantı kurmaya çalıştıklarında bağlantı sorunu yaşıyor.

A+A-

Apple iPhone 15'ler bu kez de Bluetooth sorunu ile gündemde. Bluetooth sorunundan etkilenen müşteriler iPhone'larını bu teknolojiyi kullanan araç içi sistemler veya kulaklıklar gibi eski Bluetooth cihazlarına bağlı tutmakta sorun yaşıyor. 

Bluetooth sorunu yaşayan bir kullanıcının Macrumors sitesine paylaştığı bilgi şöyle:

"iOS 17'den beri arabamda (Carplay yok, BMW 2014 kullanıyorum) aramalar için bluetooth bağlantısında sık sık kopmalar yaşıyorum. Arabamda eller serbest bir arama yapıyorum ve birkaç saniye sonra bluetooth bağlantısı kesiliyor ve iPhone'umdaki hoparlöre manuel olarak geçiyorum. Bu arabaya yeni sahip oldum ve neredeyse her yıl iPhone değiştiriyorum ve genellikle x.0 sürümünde bazı bluetooth sorunları var, ancak şimdi iOS 17 için 2 büyük sürüm ve sorun çözülmedi. Başka bir iPhone 12'de ise arabamda sorun yaşamıyorum."

Şikayetlerin çoğu iPhone'larını Bluetooth kulaklıklara, araç sistemlerine ve benzer cihazlara bağlamaya çalışan iPhone 15 kullanıcılarından geliyor, ancak bazı kullanıcılar AirPods gibi daha modern ürünlerle de sorun yaşıyor. Bir diğer şikayet şu şekilde:

"iPhone 15 Plus'tan 15 Pro Max'e geçtim ve korkunç bluetooth bağlantıları yaşıyorum. Arabadaki bluetooth bağlantısında sorun yok. Ancak hem AirPods Max hem de Beats Studio Buds'ımda müzik kesiliyor ve yeniden bağlanıyor ve aramalar 5 ila 10 dakika sonra düşüyor. Tüm sıfırlamalar yapıldı. Umarım yakında bir yazılım güncellemesi gönderilir."

Bluetooth sorunlarına ilişkin raporlar, iPhone 15 modellerinin piyasaya sürülmesinden sadece bir ay sonrasına, Ekim 2023'e kadar uzanıyor. Sorunlar birden fazla güncelleme boyunca devam etti ve en son raporlar iOS 17.3.1 kullananlardan geldi. Bazı müşterilere sorunların iOS 17 güncellemesiyle çözüleceği söylendi, ancak devam eden şikayetlere dayanarak Apple'ın sorunu henüz tam olarak çözmediği görülüyor.

Sorunun nedeni net değil, ancak etkilenen kullanıcılar hem iPhone 15 hem de iPhone 15 Pro modellerine sahip. Bazı kişiler iPhone'larını değiştirebildiler ve bu da sorunu çözmenin tek yolu oldu. Yeniden başlatma, sıfırlama ve diğer tipik düzeltmeler sorun yaşayanlar için işe yaramadı.

İlgili Haberler