Apple, iPhone 15 üretimini azaltıyor

Apple, iPhone 15 üretimini azaltıyor

JPMorgan, Apple'ın tedarikçilere önümüzdeki aylarda daha az iPhone 15 üretmelerini söylediğini açıkladı.

A+A-

JPMorgan (JPM) analistleri, Apple'ın 2023'ün ikinci yarısı ve 2024'ün ilk yarısında iPhone 15 serisi için üretim miktarını azaltacağını açıkladı.

Analistler, teslim sürelerinin kısalmasıyla birlikte Apple'ın siparişlerde kesintiye gideceğini tahmin ediyor. Bu kesintinin etkisinin, iPhone 15/15 Plus'a yönelik daha küçük bir karışım ve iPhone 13 ve 14 serisine yönelik devam eden talep nedeniyle önceki zayıf döngülere kıyasla daha hafif olması bekleniyor.

Analistler, bu yılın ikinci yarısı için iPhone 15 serisi tahminlerini 2 milyon azaltarak 89 milyona indirdi.

JPMorgan analistleri, "iPhone 15 sipariş ayarlamasını hesaba katmamıza rağmen 4Ç23 EMS üretiminin daha yüksek olacağını tahmin ediyoruz, zira önceki tahminlerimiz tedarik zinciri beklentilerine kıyasla daha düşüktü." dedi.

Analistler ayrıca, "iPhone 15 siparişlerindeki kesintinin devam etmesiyle zayıflayan iPhone talebi göz önüne alındığında, nispeten muhafazakar bir 1Y24 EMS üretimi" öngörüyor.

Analistler, "Stok yenileme ivmesinin 1Ç24'e uzanması beklendiğinden, bize göre yatırımcılar Android tedarik zincirine daha fazla odaklanmaya devam ediyor." dedi.

İlgili Haberler