Apple iPhone 15 Pro'nun aşırı ısınma sorununu çözemiyor

Apple iPhone 15 Pro'nun aşırı ısınma sorununu çözemiyor

Apple, aşırı ısınma sorunu yaşayan iPhone 15 serisi için iOS 17.0.3 güncellemesini kullanıma sundu ve bu sorunu ortadan kaldıracağını duyurdu. Peki gerçekten de güncelleme sonrası sorun çözüldü mü?

A+A-

Her yıl, Apple yeni bir iPhone piyasaya sürdüğünde sorunlar da beraberinde geliyor. Bu yıl, bir dizi kullanıcı iPhone 15 Pro'nun aşırı ısınmasından şikayetçi oldu. Bazıları yeni iPhone'larda bir tasarım hatası olduğuna inanırken, Apple bu sorunlara neden olan bir hata olduğunu kabul etti ve bunları düzeltmek için iOS 17.0.3 güncellemesini yayınladı. Şimdi, iPhone 15 Pro'nuzun güncellemeden sonra hala aşırı ısınıp ısınmadığını bilmek istiyoruz.

Özetlemek gerekirse, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max kullanıcılarından, web'de gezinme gibi nispeten basit görevler sırasında bile bu yeni cihazlarda aşırı ısınma ile ilgili çok sayıda şikayet ortaya çıktı. Apple başlangıçta bu sıcaklık artışını yazılımla ilgili normal bir duruma bağlamıştı.

>> Apple iPhone 16 Pro özellikleri sızdı, işte yenilikler

Şirket, iPhone'ların ilk kurulum, yedekten geri yükleme, kablosuz şarj ya da yoğun grafik ve işlemci gerektiren uygulamaları çalıştırırken yüksek sıcaklıklara maruz kalmasının normal çalışma parametreleri dahilinde olduğunu savundu.

Ancak şirket daha sonra iPhone 15 modellerindeki alışılmadık derecede yüksek sıcaklıklardan iOS 17'deki bir yazılım hatasının sorumlu olduğunu kabul etti. Bu ayın başlarında iOS 17.0.3'ün yayınlanmasıyla Apple, "iPhone'un beklenenden daha sıcak çalışmasına neden olabilecek" bir sorunu çözdüğünü iddia etti.

Bu aşırı ısınma sorunlarına tam olarak neyin neden olduğu ve Apple'ın bu yazılım güncellemesiyle neleri değiştirdiği hala belirsiz. Ancak kesin olarak bildiğimiz bir şey var ki o da iOS 17.0.3'ün bazılarının beklediğinin aksine iPhone 15 Pro'nun performansını etkilemediği.

Ancak hala iPhone 15 Pro'nun öncekilerden daha fazla ısındığından şikayet eden kullanıcılar var. Teknoloji editörü Filipe Espósito, hala iPhone 15 Pro Max'imin kamerayı kullanırken ya da şarjdayken iPhone 14 Pro Max'e kıyasla belirgin şekilde daha fazla ısındığını söylüyor.

Bu haber toplam 1687 defa okunmuştur
İlgili Haberler