Apple iPhone 17 geliyor: İşte beklenen bomba özellikler

Apple iPhone 17 geliyor: İşte beklenen bomba özellikler

Apple'ın 2025'te duyuracağı yeni iPhone 17 serisi telefonları hangi özelliklerle gelecek? iPhone 16 almak yerine iPhone 17'yi beklemek daha mı mantıklı?

A+A-

Apple'ın iPhone geliştirme yol haritası, birkaç yıl sonrasına uzanıyor ve şirket sürekli olarak tedarikçilerle aynı anda birkaç ardışık iPhone modeli üzerinde çalışıyor, bu nedenle bazen lansmandan çok önce gelecek iPhone modellerine ilişkin sızıntılar ortaya çıkıyor. iPhone 17 serisi de farklı değil ve Apple'ın 2025 akıllı telefon serisinden neler bekleyebileceğimize dair şimdiden bazı sızıntılar var.

Bu yılki iPhone 16'yı atlamayı planlıyorsanız ya da sadece ufukta neler olduğunu merak ediyorsanız, işte Eylül 2025'te piyasaya sürülmesi muhtemel olan halefi iPhone 17 serisi hakkında ortaya çıkan 10 söylenti özelliği:

1. Ekran Altı Face ID

iPhone 17 Pro'nun panel altı Face ID teknolojisine sahip ilk iPhone olması bekleniyor. Ekran altı Face ID teknolojisinin tek harici göstergesi muhtemelen öne bakan kamera için dairesel bir oyuk olacak. Bu muhtemelen Apple'ın öne bakan kamera için dairesel bir kesik içeren son premium modeli olacak. Apple'ın daha sonra gerçek bir "tüm ekran" görünümü için 2027'nin "Pro" iPhone modellerinde ekran altı kameraları benimsemesi bekleniyor.

2. Yeni Ekran Boyutları

Bu yılki iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max'in sırasıyla 6,12 ve 6,69 inçten 6,27 ve 6,86 inçe çıkarak daha büyük ekran boyutlarına sahip olacağı söyleniyor. Apple'ın 2025 yılı için standart iPhone modeline daha büyük 6,27 inç ekran boyutunu getirmesi beklenirken, eşdeğer "iPhone 17 Plus" modeli tamamen yeni ekran boyutlarını benimseyebilir.

3. 120Hz ProMotion (Her Zaman Açık Ekran)

Apple, ProMotion'ı 2025 yılında standart modellerine genişletmeyi ve gerektiğinde daha akıcı kaydırma ve video içeriği için 120Hz yenileme hızına çıkmalarını sağlamayı amaçlıyor. ProMotion ayrıca iPhone 17 ve iPhone 17 Plus'ın ekranının 1Hz gibi daha düşük bir güç tasarruflu yenileme hızına inmesini sağlayarak aygıt kilitliyken bile Kilit Ekranı'nın saatini, widget'larını, bildirimlerini ve duvar kağıdını gösterebilen her zaman açık bir ekrana olanak tanıyacak.

4. Apple Tasarımı Wi-Fi 7 Çipi

Apple'ın premium seviyedeki 2025 modellerinin ilk kez Apple tasarımı bir Wi-Fi 7 çipi ile donatılması bekleniyor. Wi-Fi 7 desteği, "Pro" modellerinin desteklenen bir yönlendirici ile aynı anda 2.4GHz, 5GHz ve 6GHz bantları üzerinden veri gönderip almasına olanak tanıyarak daha yüksek Wi-Fi hızları, daha düşük gecikme süresi ve daha güvenilir bağlantı sağlayacak. Wi-Fi çipi ayrıca Apple'ın şu anda iPhone'lar için birleşik bir Wi-Fi ve Bluetooth çipi tedarik eden Broadcom gibi harici tedarikçilere olan bağımlılığını daha da azaltmasına olanak tanıyacak.

5. 48MP Telefoto Lens

Apple'ın en büyük premium cihazındaki yükseltilmiş 48 megapiksel Telefoto lensin, Apple'ın 2 Şubat 2024'te piyasaya sürülecek olan Vision Pro kulaklığıyla kullanım için optimize edilmesi bekleniyor. (Mevcut iPhone 15 Pro modellerinde 48 megapiksel ana, 12 megapiksel ultra geniş ve 12 megapiksel telefoto lensler bulunuyor). Bu da 2025'in Pro Max'ini tamamen 48 megapiksel lenslerden oluşan bir arka kamera sistemine sahip ilk iPhone yapacak ve daha da fazla fotoğrafik ayrıntı yakalayabilmesini sağlayacak.

6. 24MP Selfie Kamerası

Bir söylentiye göre iPhone 17 serisinde altı elemanlı lense sahip 24 megapiksel ön kamera yer alacak. iPhone 14 ve 15'te beş plastik lens elemanlı 12 megapiksel ön kamera bulunuyordu ve bu yılki iPhone 16 serisinin de aynı donanıma sahip olması bekleniyor. iPhone 17'de çözünürlüğün 24 megapiksele yükseltilmesi, fotoğrafların kırpıldığında veya yakınlaştırıldığında bile kalitesini korumasını sağlarken, daha fazla sayıda piksel daha ince ayrıntıları yakalayacak. Altı elementli lense yükseltme de görüntü kalitesini bir miktar artıracak.

7. Çizilmeye Dayanıklı Anti-Reflektif Ekran

Bir söylentiye göre iPhone 17, Apple'ın iPhone 15 modellerinde bulunan Ceramic Shield'e göre daha fazla çizilmeye karşı dayanıklı bir yansıma önleyici ekrana sahip olacak. iPhone 17'nin dış camının "çizilmeye karşı daha dayanıklı" olan "süper sert yansıma önleyici bir katmana" sahip olacağı söyleniyor. Apple'ın Samsung'un Galaxy S24 Ultra'da kullandığı Gorilla Glass Armor'u kullanmayı planlayıp planlamadığı net değil, ancak Corning'in en son teknolojisinin tanımı söylentiyle uyuşuyor.

8. Daha Fazla Bellek

Yatırım firması Haitong'dan Jeff Pu, Apple'ın gelecek yılki Pro modellerinin 12GB RAM ile geleceğini iddia ediyor. Karşılaştırma yapmak gerekirse, iPhone 15 Pro modelleri 8GB RAM'e sahipken, iPhone 16 Pro modellerinin de 8GB RAM'e sahip olması bekleniyor. Böyle bir artış, iPhone'da çoklu görevlerin geliştirilmesine olanak tanıyacak ve büyük dilli modellerin bellekte yerleşik olmasını gerektiren herhangi bir yapay zeka özelliği için ek kaynak sağlayacak.

9. Daha Küçük Dinamik Ada

Haitong'dan Jeff Pu, Apple'ın en üst seviye 2025 iPhone'unun Face ID sistemi için daha küçük bir "metalens" benimsemesi sayesinde önemli ölçüde daha dar bir Dinamik Ada'ya sahip olacağını iddia ediyor. Durumun böyle olduğunu varsayarsak, Apple 2022'de iPhone 14 Pro'da piyasaya sürülmesinden bu yana Dinamik Ada'yı ilk kez değiştirmiş olacak.

10. iPhone 17 "İnce"

Display Supply Chain Consultants (DSCC) analisti Ross Young'a göre Apple'ın iPhone 17 Plus'ı 6.55 inç ekrana sahip olacak. Jeff Pu'nun iPhone 17 Plus'ın yerini "iPhone 17 Slim" alacağı iddiasına yanıt veren Young, önceki, mevcut ve yeni nesil modellere göre %2'lik bir küçülme beklediğini söyledi. Young'ın mantığına göre daha küçük bir ekran, iPhone 17 ve iPhone 17 Pro'dan daha büyük kalırken daha büyük iPhone 17 modelini iPhone 17 Pro Max'ten farklılaştırmaya yardımcı olacak.

BIST'te kazandırma potansiyeli ve yabancı payı en yüksek hisseler

BIST'te kazandırma potansiyeli ve yabancı payı en yüksek hisseler

İş Yatırım'ın açıkladığı Borsa İstanbul'da kazandırma potansiyeli ve yabancı payı en yüksek 8 hisse hangisi

Üç aracı kurum TRGYO hissesi için hedef fiyatı açıkladı

Üç aracı kurum TRGYO hissesi için hedef fiyatı açıkladı

Ak Yatırım, Halk Yatırım ve Vakıf Yatırım, TRGYO-Torunlar GYO için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı.

Vakıf Yatırım üç hisse senedi için AL önerisi açıkladı

Vakıf Yatırım üç hisse senedi için AL önerisi açıkladı

Vakıf Yatırım, TRGYO-Torunlar GYO, TSKB ve YKBNK-Yapı Kredi Bankası için hedef fiyatını açıkladı.

İlgili Haberler