Apple karbon salınımını azaltırken iPhone fiyatlarını artıracak mı?

Apple karbon salınımını azaltırken iPhone fiyatlarını artıracak mı?

Teknoloji devi Apple, sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşma noktasında artan maliyetini karşılamak için ürün fiyatlarını yükseltmeyeceğini söyledi.

A+A-

Apple 2030 yılına kadar tamamen karbon nötr olma hedefine yaklaşırken, şirket müşterilerin yeni cihazlar için bu doğrultuda ek ödeme yapmadıklarını bilmelerini istiyor.

Bu hafta Reuters NEXT konferansında konuşan Apple'ın Çevre, Politika ve Sosyal Girişimlerden sorumlu başkan yardımcısı Lisa Jackson, Apple'ın karbon azaltma girişimlerinin maliyetlerini karşılamak için ürün fiyatlarını artırmadığını doğruladı.

Yani Apple müşterileri, şirketin çevre odaklı çabalarıyla ilişkili herhangi bir ek fiyat artışını desteklemeye yardımcı olmak için bir prim ödemiyor. Jackson, "Yaptığımız işle ilgilenmek için bir primi hesaba katmıyoruz" dedi.

Jackson ayrıca Apple'ın nadir toprak elementleri ve diğer malzemelerin geri dönüşümü konusundaki girişimlerini ve küçük şirketlerle yaptığı çalışmaları da anlattı. Jackson "Apple'ın yatırım yapabileceği ve daha sonra ölçeklendirmeye ve (diğer) işletmeleri de beraberinde getirmeye yardımcı olabileceği bir yer burası" dedi.

Apple Watch Series 9, Apple'ın "ilk karbon nötr ürünü" olarak Eylül ayında piyasaya sürüldü. Apple Watch SE 2 ve Apple Watch Ultra 2 de artık karbon nötr. Ancak şirket bunun yalnızca Apple Watch'un "belirli kasa ve kordon kombinasyonları" için geçerli olduğunu belirtiyor.

İlgili Haberler