Apple şifresini unutan artık mecburen mağazaya gidecek

Apple şifresini unutan artık mecburen mağazaya gidecek

Apple'ın yeni teknolojik başlığı Vision Pro'nun Passcode yani şifresini unutanlar için maalesef cihaz üzerinde bir reset tuşu bulunmuyor ve kullanıcının Apple mağazasına gidip sıfırlama işlemi yaptırması dışında bir seçeneği yok.

A+A-

Bloomberg'den Mark Gurman'ın haberine göre, belirledikleri parolayı unutan Apple Vision Pro sahiplerinin parolayı sıfırlatmak için cihazı bir Apple satış noktasına götürmeleri gerekecek. Görünüşe göre Vision Pro parolasını unutulduğunda sıfırlamanın aygıt üzerinde bir yolu yok.

Varsayılan olarak, Vision Pro kurulurken iki kez girilmesi gereken altı basamaklı bir parola istiyor. Müşteriler daha uzun veya daha kısa bir parola seçebiliyor. Parola yerine Optik Kimlik kullanılabilir, ancak Face ID veya Touch ID gibi çalıştığından yeniden başlatma sonrasında ve diğer bazı durumlarda parola gerekli.

Vision Pro parolalarını unutan müşterilere Apple tarafından, düzeltme için bir perakende mağazasını ziyaret etmeleri gerektiği veya yakınlarda bir mağaza yoksa kulaklığı Apple'a göndermeleri gerektiği söylendi. Apple'ın iOS cihazlarında olduğu gibi, yanlış parola çok fazla kez girilememeli, aksi takdirde cihaz devre dışı bırakılırken parolanın tekrar girilebilmesi için bir bekleme süresi ortaya çıkıyor. Parolanın kaldırılması Vision Pro'daki tüm içeriğin silinmesini gerektiriyor.

Paroladan kurtulmak için iPhone ve iPad'in de silinmesi gerekiyor, ancak bu işlem evde bir Mac veya PC ile yapılabilir. Mac veya PC'ye bağlanamayan Apple Watch, Digital Crown kullanılarak aygıtın kendisinde veya bağlı bir iPhone'da sıfırlanabilir.

Vision Pro'da bir içerik silme ayarı var, ancak düğmeye basma kombinasyonunu kullanarak sıfırlama moduna girmenin bir yolu yok. Vision Pro'yu silmek yalnızca Ayarlar uygulaması aracılığıyla yapılabilir.

300$'lık Geliştirici Kayışına sahip olan müşteriler cihazı Mac'ten silebilir, ancak Amerika Birleşik Devletleri'ndeki kayıtlı geliştiricilerle sınırlı olduğu için çoğu kullanıcı bu aksesuarı alamayacak.

İlgili Haberler