Apple Vision Pro satışa çıkar çıkmaz parçalarına ayrıldı

Apple Vision Pro satışa çıkar çıkmaz parçalarına ayrıldı

Apple'ın 3499 dolarlık fiyatıyla cepleri yakan yeni başlığı Vision Pro satışa çıktı. Ürünleri tamir etmek için içini açan ve görüntülerini kaydeden iFixit ise Vision Pro'yu parçalarına ayırarak donanım bileşenlerini ortaya çıkardı.

A+A-

Bugüne dek Vision Pro'yı tasarımı ve kısa kullanıcı videolarıyla tanıdık. Ancak bu kez ürünün 'içi dışarı' çıktı ve içinde kullanılan parçalar objektiflere yansıdı. iFixit'in Vision Pro'yu sökme işlemi, bir dizi kamera ve sensör, fanlar, lens motorları ve daha fazlası dahil olmak üzere çeşitli dahili bileşenleri ortaya çıkardı.

Tahmin edildiği gibi ürünü açmak ve onarım işlemi yapmak zor olacak gibi görünüyor. Ancak kolayca değiştirilebilen hoparlörler ve pil, tamir edilebilirlik açısından büyük avantajlar sağlıyor.

Apple Vision Pro, 8 çekirdekli CPU, 10 çekirdekli GPU, 16 çekirdekli Neural Engine ve 16GB birleşik belleğe sahip bir M2 çip tarafından destekleniyor. Diğer özellikler arasında 1 TB'a kadar depolama alanı ve "12 kamera, beş sensör ve altı mikrofondan gelen girdileri işleyerek içeriğin kullanıcının gözünün önündeymiş gibi görünmesini sağlayan" yepyeni bir R1 çipi yer alıyor.

screenshot_3-008.jpg

Wallpaper adlı yayın organı, Apple'ın yazılım tasarımından sorumlu başkan yardımcısı Alan Dye ve donanım tasarımından sorumlu başkan yardımcısı Richard Howarth ile yaptığı özel Vision Pro tasarım röportajının bir parçası olarak Cuma günü Vision Pro'nun iç kısımlarının bir görüntüsünü paylaşmıştı.

İlgili Haberler