Apple, Siri'yi yeniden canlandırıyor

Apple, Siri'yi yeniden canlandırıyor

Apple, Siri'yi yeniden canlandırmak için yoğun bir şekilde çalışıyor. Roche, inflamatuar bağırsak hastalıkları için ilaçlar geliştiren Telavant Holding satın alıyor. İşte Nasdaq, Dow Jones, S&P 500 ve diğer dünya borsalarını etkileyecek şirket haberleri

A+A-

ABD endeksleri dün, Dow Jones -0.58%, S&P500 -0.17%, Nasdaq +0.27% yükselişle kapandı. Avrupa endeksleri ise Euro Stoxx 50 +0.41%, DAX +0.02%, FTSE 100 -0.37% yükselişle kapandı.

Asya'da endeksleri ise karışık bir seyir izledi. Shanghai +0.75%, Hang Seng -0.87%, Nikkei 225 +0.32%, DJ New Zealand -0.12% yükselişle kapandı.

Tahvil faizleri aşırı yükseldi.

Tahvil piyasaları konusunda son yıllardaki kötümser tahminleriyle tanınan ünlü yatırımcılar Bill Ackman ve Bill Gross'a göre tahvil faizleri aşırı yükseldi.

Küresel merkez bankalarının parasal sıkılaştırma kampanyasının etkileri 2024 yılında hissedilecek.

JPM Chase Stratejisti Marko Kolanovic, küresel merkez bankalarının agresif parasal sıkılaştırma kampanyasının etkilerinin 2024 yılında hissedileceğini belirterek, "Yatırımcılar, önümüzdeki yıla kadar merkez bankalarının faiz artırma hızını yavaşlatacağını bekliyor" dedi.

Apple, Siri'yi yeniden canlandırmak için yoğun bir şekilde çalışıyor.

Bloomberg teknoloji analisti Mark Gurman, Apple'ın yapay zekâya olan ilgi karşısında hazırlıksız yakalandığını ve zaman kaybettiğini söyledi. Şirketin, bu kaybedilen zamanı telafi etmek ve Siri'yi yeniden canlandırmak için yoğun bir şekilde çalıştığını belirten Gurman, Siri'nin yapay zeka ile güçlendirilmiş yeni versiyonunun önümüzdeki yıl çıkabileceğini ifade etti.

Roche, inflamatuar bağırsak hastalıkları için ilaçlar geliştiren Telavant Holding'i satın alacak.

İsviçreli ilaç şirketi Roche, inflamatuar bağırsak hastalıkları için ilaçlar geliştiren Telavant Holding'i 7,1 milyar dolara satın almak üzere anlaşmaya vardığını duyurdu.

Hyundai Motor Company, Suudi Arabistan'da yüksek otomasyona dayalı bir fabrika kuracak.

Hyundai Motor Company, Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu (PIF) ile Suudi Arabistan'da yüksek otomasyona dayalı bir fabrika kurmak üzere ortak girişim anlaşması imzaladı.

Toyota Motor, üretimi kısmen yeniden başlattı. 

Toyota Motor, parça tedarikçisi Chuo Spring Co'nun fabrikasında yaşanan patlama sonrası geçici olarak durdurduğu üretimi kısmen başlattı.

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), dünya fosil yakıt talebinin 2030 yılına kadar zirveye ulaşacağını belirtti.

 

İlgili Haberler