Apple ticari sır davasında Rivos ile uzlaştı

Apple ticari sır davasında Rivos ile uzlaştı

Apple ve Rivos iki yıldır devam eoden ticari sırlar davasında uzlaşmaya vardı

A+A-

Apple ve çip girişimi Rivos, iki yıldır devam eden ticari sır hırsızlığı davasını sonlandırmak için anlaşmaya vardı. Cuma günü yapılan bir mahkeme başvurusuna göre, uzlaşma "iyileştirme" vaat ediyor, ancak eski Apple mühendislerinin rolüyle ilgili ayrıntılar belirsizliğini koruyor.

Mayıs 2022'de Apple, Rivos'u çalışanlarını işe alarak ve gizli SoC tasarım bilgilerini çalarak "kötü niyetli" davranmakla suçlamıştı. Şirket, Rivos'un işe alım sürecinde "gigabaytlarca hassas veriye" erişimi olan çalışanları hedef aldığını iddia etti. Rivos ise Eylül 2023'te karşı dava açarak Apple'ın çalışanları elinde tutmak için "yıldırma taktikleri" kullandığını öne sürdü.

15 Mart'a kadar sonuçlandırılması planlanan uzlaşma, "Rivos sistemlerinin adli incelemesi" yoluyla, tehlikeye atılan bilgilerin belirlenmesi ve ele alınmasını içeriyor. Ancak, gelinen noktada olaya karışan mühendislerin rolü hala net değil: Apple'ın sırlarını bilerek mi paylaştılar yoksa Rivos tarafından mı yönlendirildiler?

Bu dava, SoC bilgilerini kendi girişimi Nuvia'ya (daha sonra Qualcomm tarafından satın alındı) taşıdığı iddia edilen eski Apple yöneticisi Gerard Williams'e karşı açılan benzer bir davayı takip ediyor. Apple'ın bu davayı Nisan 2023'te düşürmesi, ticari sırları korumadaki yasal stratejisine dair soru işaretleri yaratmıştı.

Etiketler : , , ,
İlgili Haberler