Apple'ın ilk katlanabilir ekranını Samsung mu yapacak

Apple'ın ilk katlanabilir ekranını Samsung mu yapacak

Apple'ın ilk katlanabilir ekranlı cihazının ekranı Samsung tarafından tedarik edilecek

A+A-

Apple, iPhone'un 20. yıl dönümünde sürpriz bir hamle yapabilir ve ilk katlanabilir cihazını piyasaya sürebilir. Fakat bu cihazın iPhone değil iPad olması bekleniyor.

Güney Kore medyasında yer alan bilgilere göre, Apple'ın ilk katlanabilir ekranlı cihazının ekranı Samsung tarafından tedarik edilecek ve iPad mini'nin yerini alacak. Bu ürünün 8.3 inçlik iPad mini modelinin yerini alması ve 2026 yılında piyasaya sürülmesi öngörülüyor.

Apple'ın iPad satışlarının son dönemde düşüşte olması ve iPad mini form faktörünün bu düşüşten en çok etkilenen ürün olması, katlanabilir iPad mini fikrinin arkasındaki temel neden olarak gösteriliyor. Açıldığında 7 inçten 8 inçin altına kadar büyüyen bir katlanabilir ekranlı iPad mini, bu form faktörüne olan ilgiyi yeniden canlandırabilir ve satışları artırabilir.

Apple Kararını Henüz Vermedi

Raporda Apple'ın henüz katlanabilir ekranlı ilk cihazını ne zaman piyasaya süreceğine dair net bir karar vermediği belirtiliyor. Samsung ve LG'nin 7-8 inç bükülebilir ekranlar üzerinde çalıştığı ve Apple'ın bu alanda rakiplerinin gerisinde kaldığı da biliniyor.

Apple'ın iPhone satışlarında düşüş yaşanması halinde katlanabilir ekranlı cihazı daha erken piyasaya sürmesi de olasılıklar dahilinde. Fakat şu anda tedarik zinciri sorunlarının 2027'ye kadar beklemeyi gerekli kıldığı düşünülüyor.

Katlanabilir iPad mini'nin Apple'a sağlayacağı potansiyel faydalar:

  • iPad mininin satışlarını canlandırmak
  • Tabletlere olan ilgiyi yeniden canlandırmak
  • Apple'ın katlanabilir ekran pazarındaki rekabet gücünü artırmak

Katlanabilir iPad mini'nin piyasaya sürülmesi, Apple'ın tablet pazarındaki stratejisinde önemli bir dönüm noktası olabilir.

 

İlgili Haberler