Apple, yeni M3 çipli 14 inç ve 16 inç MacBook Pro'ları duyurdu

Apple, yeni M3 çipli 14 inç ve 16 inç MacBook Pro'ları duyurdu

Apple, bugün önemli CPU ve GPU performans iyileştirmeleri sunan ve M3, M3 Pro ve M3 Max yongalarını içeren yeni MacBook Pro serisini tanıttı

A+A-

Apple, bugün yeni M3, M3 Pro ve M3 Max yongalarını içeren yeni MacBook Pro serisini duyurdu. Yeni serinin en önemli özelliği, önceki nesil M2 yongalarına göre önemli CPU ve GPU performans sıçramaları sağlayan yeni M3 serisinin piyasaya sürülmesi.

Daha ucuz bir 14 inç MacBook Pro modeli

Yeni seri, temel model M3 çip ile güçlendirilmiş daha ucuz bir 14 inç MacBook Pro modeli ile başlıyor. Bu, Apple'ın 1599 $'dan başlayan daha düşük bir başlangıç fiyatı sunmasına olanak tanıyor.

Daha iyi grafik performansı

M3 serisindeki yeni GPU, grafik performansında şimdiye kadarki en büyük sıçramayı sunmak için Dinamik Önbellekleme, ışın izleme ve daha fazlası gibi özellikler içeriyor.

Apple, M3 Pro'nun önceki nesil M2 eşdeğerinden %20'ye kadar daha hızlı olduğunu söylüyor. M3 Max ise M2 Max'e göre 2 kata kadar daha hızlı.

Daha fazla RAM ve pil ömrü

M3 Max ile MacBook Pro artık 128 GB'a kadar RAM'i destekleyebiliyor. Pil ömrü de 22 saate kadar çıkıyor. Apple dizüstü bilgisayarların prize takılı ya da pille çalışırken aynı performansı sunduğunu söylüyor.

Yeni Uzay Siyahı renk seçeneği

Görsel olarak, dizüstü bilgisayarların kasası ve dış tasarımı aynı görünüyor. Burada odak noktası M2'den M3'e olan özellik artışı. Bununla birlikte, dahili Liquid Retina XDR ekran ek parlaklık ile güçlendirilmiştir. Kalabalığın arasından sıyrılmak için Apple, tek kelimeyle çarpıcı görünen yeni bir Uzay Siyahı renk seçeneğine sahip.

Satışlar ve fiyatlar

Yeni M3 MacBook Pro bugün sipariş edilebilirken, M3 Pro ve M3 Max 14 inç ve 16 inç MacBook Pro modelleri önümüzdeki hafta satışa sunulacak. Düşük kaliteli M3 çip modeli, 14 inç MacBook Pro için yeni ve daha ucuz bir başlangıç fiyatı olan 1599 dolardan başlıyor.

İlgili Haberler