Apple yeni MacBook'larını çok daha pahalıya satacak

Apple yeni MacBook'larını çok daha pahalıya satacak

Apple 2026 yılı için tamamen ekranlı, katlanabilir bir MacBook çıkarmaya hazırlanıyor, ancak bu oldukça pahalıya mal olabilir.

A+A-

Apple yeni nesil MacBook Pro'da fiyat seviyesini daha da yukarı çekebilir. Bu, daha önce Apple ürün tahminleri için başvurulan ve bunu genellikle doğru yapan, çok takip edilen bir analist olan Ming-Chi Kuo'ya göre böyle.

TF International Securities'in tedarik zinciri analisti Perşembe günkü blog yazısında, bir ankete atıfta bulunarak, Apple'ın ilk katlanabilir ekranlı cihazı olan ürünün 20,25 inç boyutunda olabileceğini, ancak "Apple'ın bunun yerine 18,8 inçlik bir panel kullanmayı da düşündüğünü" söyledi. 

"Panel ve montaj için hedef seri üretim takvimi" sırasıyla 2025 yılının 4. çeyreği ve 2026 yılının 1. çeyreği olarak belirlendi. Bu, daha önceki 2027 tahminiyle karşılaştırılıyor.

Kuo, yine de tüketiciler için maliyetin Vision Pro fiyatlandırma seviyelerine ulaşabileceğini yazdı. Vision Pro'nun perakende satış fiyatı 3.499 dolar.

Bunun nedeni, paneli mümkün olduğunca düz hale getiren bir menteşe ve ekran yapmanın maliyetinin yüksek görünmesi. Yüksek tasarım özellikleri gerektiriyor ve mevcut ön tahminlere göre panel maliyetleri yaklaşık 600-650 dolar, menteşe maliyetleri ise 200-250 dolar civarında.

Ancak, seri üretime geçildiğinde üretim verimi önemli ölçüde artarsa, bu maliyetler düşebilir. Ayrıca, "katlanabilir MacBook'un daha tanımlı ürün konumlandırması nedeniyle, sevkiyatların Vision Pro'dan önemli ölçüde daha yüksek olması bekleniyor. Sevkiyatların 2026 yılında 1 milyon adedi aşacağı tahmin ediliyor. Bu yılın başlarında piyasaya sürülen kulaklığın karışık başarısından sonra bu Apple için bir nimet.

MacBook ayrıca henüz duyurulmamış bir M5 çip ile de gelebilir. Apple 7 Mayıs'ta yeni iPad Pro'yu tanıttığında, teknoloji devi M4'ü "yapay zeka için son derece güçlü bir çip" olarak nitelendirdi.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler