Nvidia hisseleri rekor kırdı, CEO'sunun serveti 100 milyar dolara dayandı

Nvidia hisseleri rekor kırdı, CEO'sunun serveti 100 milyar dolara dayandı

Nvidia'nın yapay zekadan güç alarak hisselerini rekor seviyelere taşıması en çok şirketin CEO'su Jensen Huang'a yaradı ve serveti 100 milyar dolara dayandı.

A+A-

Nvidia, yapay zeka yatırım çılgınlığının ana kazananlarından biri olarak ortaya çıktı ve yarı iletken devi için iyi günler devam ediyor. "Muhteşem Yedili" teknoloji şirketinin hisseleri, bir başka güçlü kazanç raporunun ardından Perşembe günü %9 artarak değerini 2,6 trilyon doların biraz altına yükseltti.

Yılın en sıcak hisse senedi dalgalanmalarında bariz kazananlardan biri Nvidia CEO'su ve kurucu ortağı Jensen Huang oldu. Bloomberg'in verilerine göre, yatırımcıların beklenenden daha iyi çeyrek kar ve gelir rakamlarını yakalamasıyla net değeri 7,6 milyar dolar daha arttı.

Huang'ın 91 milyar dolarlık kişisel serveti onu Milyarderler Endeksi'nde 17. sıraya yerleştiriyor. Huang bu servetiyle kurucu Sam Walton'ın üç çocuğu Rob, Jim ve Alice de dahil olmak üzere tüm Walmart varislerinden daha zengin.

İşte gittiği her yerde deri ceket giyen ve şirketin hisse fiyatı 100 dolara ulaştığında Nvidia'nın logosunu dövme yaptırdığı bildirilen Huang sıra dışı bir kişiliğe sahip.

Huang'ın servetinin çoğu, şirketin 2023 yıllık raporuna göre, Santa Clara merkezli çip üreticisindeki %3,5'lik hissesinden geliyor.

Nvidia hisselerindeki sıçrama, üretken yapay zeka patlaması devam ederken bu hafta bir dizi gişe rekorları kıran çeyreklik kazancın ardından geldi.

Bloomberg'e göre, 1963 yılında Taipei'de Jen-hsun Huang ismiyle doğan Huang, çocukluğunun bir bölümünü Tayvan ve Tayland'da geçirdi.

Huang'ın ebeveynleri 1973 yılında Güneydoğu Asya ülkesindeki toplumsal huzursuzluk nedeniyle çocuklarını ABD'deki akrabalarının yanına gönderdikten sonra kendileri de oraya taşındı.

Huang'ın 2002 yılında Wired'a verdiği röportaja göre, o dönemde Washington eyaletine yeni göç etmiş olan Huang'ın teyzesi ve amcası, Jensen ve kardeşini yanlışlıkla Kentucky'deki Oneida Baptist Enstitüsü'ne göndermiş.

Huang 2012'de NPR'ye verdiği bir röportajda "Çocuklar gerçekten çok sertti" diyor ve ekliyor: "Hepsinin çakıları vardı ve kavgaya tutuştuklarında hiç hoş şeyler olmuyordu. Çocuklar yaralanıyor."

Okuldaki öğrenciler de çalışmak zorundaydı ve Huang'ın görevi tuvaletleri temizlemekti.

Huang NPR'ye verdiği demeçte, "Hikayenin sonu, orada geçirdiğim zamanı çok sevdiğimdir" dedi ve şöyle devam etti: "Gerçekten çok çalıştık ve çocuklar gerçekten çok sertti."

Enstitünün internet sitesine göre, kendisi ve eşi Lori 2019 yılında okulda bir kız yurdu ve sınıf binası inşa edilmesi için 2 milyon dolar bağışta bulundu.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler