Apple yönetici ekibi sahte Tim Cook hesabını gerçek sanıp takip etti

Apple yönetici ekibi sahte Tim Cook hesabını gerçek sanıp takip etti

Apple'ın CEO'su Tim Cook adına açılan sahte Instagram sayfası Apple'ın yönetici ekibini de yanılttı, sahte hesabı takip etmeye başladı.

A+A-

Geçtiğimiz ay Apple'dan Phil Schiller, Twitter (şimdi X) ile ilgili tüm tartışmaların ortasında Instagram ve Threads'e katıldı. Diğer Apple yöneticileri de Instagram'da olmasına rağmen, önemli bir isim eksikti: Tim Cook. Ancak şimdi Apple'ın CEO'sunun da Meta'nın sahip olduğu sosyal ağa katıldığı görülüyor. Ya da biz öyle sanıyorduk.

Instagram'da yeni bir Tim Cook hesabı var

Tim Cook 2013 yılından bu yana Twitter'da yer alıyor, ancak popüler Çin mikroblog platformu Weibo dışında başka bir sosyal ağa katılmadı. Elon Musk tarafından satın alınmasından bu yana Twitter'da yaşananlar nedeniyle bazı kullanıcılar Cook'un Mastodon ya da Threads gibi başka bir platforma katılıp katılmayacağını merak ediyordu.

Temmuz 2023'te @tim.d.cook kullanıcı adı altında bir profil oluşturuldu. İlk gönderi 20 Ağustos'ta Dünya Fotoğrafçılık Günü'nü iPhone ile çekilen iki fotoğrafla kutladı. İkinci gönderi ise 23 Ağustos'ta 3DPets ortaklığıyla geçen hafta başlatılan kampanya için 30 saniyelik bir reklam.

Tim Cook, Phil Schiller'in aksine Twitter'da kişisel içerik yayınlamasıyla tanınmıyor. Dolayısıyla bu hesabın ona ait olabileceğine inanmak makul görünüyor. Ancak hesabın sahte olduğu ortaya çıktı.

9to5Mac, konuyla ilgili bilgi sahibi kişilerden hesabın Tim Cook tarafından oluşturulmadığını öğrendi. Buna rağmen hesap Lisa Jackson ve Alan Dye gibi bazı Apple Başkan Yardımcıları tarafından takip ediliyor. Diğer bazı Apple çalışanları da Tim Cook'un sahte Instagram hesabını takip ediyor.

Görünüşe göre Apple hesabı kapatmaya çalışıyor, ancak bu yine de bu yöneticilerin neden sahte bir Tim Cook hesabını takip ettiklerini açıklamıyor.

Apple'ın iPhone ile çekilen fotoğraf ve videoları paylaşmak için resmi bir Instagram hesabına sahip olduğunu belirtmek gerekiyor.

İlgili Haberler