Apple'dan aşırı ısınan iPhone'lar için açıklama

Apple'dan aşırı ısınan iPhone'lar için açıklama

Apple, yaptığı açıklama ile aşırı ısınan iPhone'lar için iOS 17 düzeltmesinin yolda olduğunu doğruladı

A+A-

Apple, iPhone 15'in aşırı ısınma sorununu çözmek için iOS 17 güncellemesinde bir düzeltme yayınlayacağını duyurdu.

Apple, Forbes'a yaptığı açıklamada, "iPhone'un beklenenden daha sıcak çalışmasına neden olabilecek birkaç durum tespit ettik" dedi.

Apple, bir aygıtı kurduktan veya geri yükledikten sonraki ilk birkaç gün boyunca, "artan arka plan etkinliği nedeniyle" biraz sıcaklık beklenebileceğini tavsiye ediyor.

Bu aktivite, iPhone'un uygulamaları ve satın alınan içerikleri yeniden indirmesinin yanı sıra Spotlight araması için tüm dosyaların uzun bir süre boyunca indekslenmesini de içerebilir.

Apple, ısınma sorunu için ikinci bir liman olarak yazılımı gündeme getiriyor. Apple, hatanın ne olduğunu belirtmeden "iOS 17'de bazı kullanıcıları etkileyen bir hata bulduk ve bir yazılım güncellemesinde ele alınacak" diyor.

Apple, "Bir başka sorun da üçüncü taraf uygulamaların sisteme aşırı yüklenmesine neden olan bazı güncellemelerle ilgili. Bu uygulama geliştiricileriyle birlikte, yayılma sürecinde olan düzeltmeler üzerinde çalışıyoruz." dedi.

Üçüncü taraf uygulama sorunlarının öne çıkan örneklerinden biri olan Instagram'ın iPhone'u aşırı ısıtmakla kalmayıp aynı zamanda kısa süreler boyunca pili aşırı derecede tükettiği iddia ediliyor.

Apple, etkilenen uygulamalar listesine Uber ve Asphalt 9'un A17 Pro'nun CPU'suna aşırı yük bindirdiğini de ekledi. Instagram'a gelince, sorunla mücadele etmek için 27 Eylül'de bir güncelleme yayınlandı.

Apple, bu durum için ne zaman bir düzeltme yayınlayacağını bildirmedi, ancak iOS 17.1'e dahil edilme ihtimali var.

İlgili Haberler