Apple'dan iPhone 15'lerde aşırı ısınma sorununu çözecek güncelleme

Apple'dan iPhone 15'lerde aşırı ısınma sorununu çözecek güncelleme

Apple, iPhone 15'in aşırı ısınma sorunu üzerinde çalıştığını ve yeni bir güncelleme yayınlayacağını duyurdu. Öte yandan şirket, aşırı ısınma sorunundan üçüncü taraf uygulamaları sorumlu tuttu.

A+A-

iPhone 15 ve iPhone 15 Pro serilerinin piyasaya sürülmesinin ardından Apple, yeni akıllı telefonların çeşitli durumlarda aşırı ısındığına dair iddia ve raporlarla yüzleşmek zorunda kaldı. Cumartesi günü, iPhone üreticisi raporların farkında olduğunu ve sorunu çözmek için çalıştığını doğruladı.

Konuyla ilgili olarak Forbes tarafından alınan yorumlarda Apple, "iPhone'un beklenenden daha sıcak çalışmasına neden olabilecek birkaç durum tespit ettik" diyor. Apple, bir aygıtın kurulduğu veya geri yüklendiği ilk birkaç gün boyunca, "artan arka plan etkinliği nedeniyle" biraz sıcaklık beklenebileceğini belirtiyor.

Apple, ısı sorunu için yazılımı gündeme getiriyor. Apple, hatanın gerçekte ne olduğunu belirtmeden "iOS 17'de bazı kullanıcıları etkileyen bir hata bulduk ve bir yazılım güncellemesinde ele alınacak" diyor.

Apple sözlerine şöyle devam ediyor: "Bir başka sorun da üçüncü taraf uygulamaların sisteme aşırı yüklenmesine neden olan bazı güncellemelerle ilgili. Bu uygulama geliştiricileriyle birlikte düzeltmeler üzerinde çalışıyoruz ve bu düzeltmeler şu anda sürüyor."

Üçüncü taraf uygulama sorunlarının öne çıkan örneklerinden biri olan Instagram'ın iPhone'u aşırı ısıtmakla kalmayıp aynı zamanda kısa süreler boyunca pili yoğun bir şekilde tükettiği iddia ediliyor.

YouTube kişilikleri aracılığıyla yapılan testler, Instagram kullanımının bir seferde 10 dakikaya kadar aşırı ısınmayı tetiklediği durumlar olduğunu belirledi.

Kamuoyundan gelen raporlar Apple'ın en son akıllı telefon lansmanlarına odaklanırken, en azından Instagram için diğer modelleri de etkilediği görülüyor. Bazı iPhone 14 nesil cihazlar, yine Instagram kullanarak ve iOS 17'ye güncelledikten sonra iPhone 15 muadilleriyle aynı ısı sorunlarına sahipti.

Apple bu durum için ne zaman bir düzeltme yayınlayacağını bildirmedi, ancak iOS 17.1'e dahil edilme ihtimali var.

İlgili Haberler